Рали отбор се състезава за добра кауза

Да го кажем открито - благотворителният коктейл или търг са доволно повръщливи мероприятия, с които възбогати тетки системно злоупотребяват и тайничко се надяват това да им донесе местенце в рая. Не отричаме благотворителността, напротив! Тя е сред големите човешки ценности. Но в БГ Автоблог сме на мнение, че тя трябва да се върши а) достойно и б) качествено. Също както правят Rally Team for Dreams.

Да го кажем открито – благотворителният коктейл или търг са доволно повръщливи мероприятия, с които възбогати тетки системно злоупотребяват и тайничко се надяват това да им донесе местенце в рая. Не отричаме благотворителността, напротив! Тя е сред големите човешки ценности. Но в БГ Автоблог сме на мнение, че тя трябва да се върши а) достойно и б) качествено. Също както правят Rally Team for Dreams.

Пилотът Андрю Фрик и навигаторът му Райън Скот планират участие на рали Корона, Мексико във WRC шампионата. За да финансира участието си, както и да съберат пари за фондацията Кемп Сънрайз, която помага на болни от СПИН деца, Rally Team for Dreams предлага бюджетна реклама върху рали колата си. Срещу дарение от $5 получаваш един квадратен инч, върху който можеш да разположиш лого, снимка или просто да кажеш „благодаря” на някого по много готин начин.

За да се включи в състезанието, Rally Team for Dreams ще трябва да продаде минимум 6 000 квадратни инча, а целта е да се реализират общо 10 000. И тези, които ги купуват трябва да знаят, че не залагат на ламери-ентусиасти, а на тандема победил прословутия Кен Блок в три състезания.

Това, което правят Андрю и Райън е страхотно. Начинът, по който го правят – също. Стискаме им палци!

More from Бранимир Николов
Peugeot 508 RXH: Мнозина ще я харесат, малцина ще я купят
Хибридите може да са страхотна идея, но нека бъдем честни – те...
Read More