Сребърният цвят е най-предпочитан за нов автомобил. Отново

4 от всеки 5 нови автомобила, произведени, където и да било по света са лакирани в 4 цвята. Това са сребърно, черно, бяло и сиво. Проучването на химическата компания DuPont показва още, че една четвърт от колите, произведени през изминаващата година са боядисани в сребърно

4 от всеки 5 нови автомобила, произведени, където и да било по света са лакирани в 4 цвята. Това са сребърно, черно, бяло и сиво. Като в БГ Автоблог по-скоро слагаме знак за равенство между първия и последния. Просто смятаме, че сребърното е по-светъл металик на сивото.

Проучването на химическата компания DuPont показва още, че една четвърт от колите, произведени през изминаващата година са боядисани в сребърно. Втората позиция в класацията, с 24 на сто се държи от черният цвят. Който е най-популярен в Европа, след като през 2010 г. измества от тази позиция … познахте, сребърното. Никой не обича този цвят повече от китайците, в чиято родина 33% от продадените нови автомобили са били с такъв лак. В щатите най-популярно отново е бялото с 21% от общите продажби.

Виж в инфографика на DuPont:

More from Бранимир Николов
Alfa Romeo TZ3 Corsa: Истинската история
Немският колекционер прокарва треперливи пръсти по лакираните каросерии, поглъща ги с очи....
Read More