Senna: Документален филм за легендата на Формула 1

Катастрофата на пистата Имола, отнела живота на Аертон Сена отне и парченце от сърцата на стотици хиляди, ако не и милиони фенове на моторните спортове. Бразилецът, който завинаги остана на 34, беше легенда приживе. 17 години след смъртта му се появява и първата широкоекранна документалка за Аертон Сена да Силва ... Бразилецът, който караше като дявол.

От GT Magazine

Катастрофата на пистата Имола, отнела живота на Аертон Сена отне и парченце от сърцата на стотици хиляди, ако не и милиони фенове на моторните спортове. Бразилецът, който завинаги остана на 34 години беше легенда приживе. 17 години след смъртта му се появи и първата широкоекранна документалка за него.

Филмът Senna спечели награда от филмовия фестивал Сънденс, който традиционно събира най-добрите продукции в независимото кино. Продуцентът и сценарист Маниш Панди обяви пред журналисти, че вече е показал лентата на Рон Денис, бивш мениджър на отбора на McLaren от Ф1, в момента директор в автомобилна марка със същото име. Много от славните години на този британски отбор бяха реализирани от Аертон Сена, а прословутото му съперничество с Ален Прост стигна кулминацията си докато бяха съотборници в McLaren.

Очаква се през лятото на тази година филмът за Аертон Сена да стигне Европа. И когато това се случи,  със сигурност ще се съберем с приятели за по бира и филм. И за n-найсти път ще водим онзи разговор защо „големият” Михаел Шумахер не може да се мери с бразилеца.

More from Бранимир Николов
5 наистина странни автомобила от Женева 2011
Поредната куха класация, чийто плюс този път е присъствието на коли, за...
Read More