SAAB 9-3 Independence Edition: Да отбележим първата годишнина от развода

SAAB 9-3 Independence Edition е базиран на кабриолета 9-3 в топ версията Aero. Всъщност, това е поредното специално издание, излизащо в опит да освежи безвъзвратно остарелия 9-3, да зарадва феновете на марката, както и да привлече колекционерски настроените клиенти. Но пък е наистина елегантен.

На 23 февруари се навършва точно една година, откакто SAAB напусна хватката на GM, донесла много нерадостни дни за шведската компания. На този ден през 2010 г., SAAB спечели своята независимост (спорно, защото тази независимост е под крилото на Spyker) и марката я чества със SAAB 9-3 Independence Edition. Всичко това не успява да ни накара да гледаме с добро око на публичността при отбелязването на първата година от който и да било развод. Но пък SAAB успяват да го направят елегантно.

SAAB 9-3 Independence Edition е базиран на кабриолета 9-3 в топ версията Aero. Към нея са добавени капки уникалност, постигнати чрез нов лак (Сънсет червено), 18-цолови джанти с нов дизайн и оранжеви декорации в интериора. Като последните изглеждат по-добре, отколкото звучат. Към всичко това се добавят още няколко интериорни закачки, идващи от придворния тунер Hirsh.

Най-добрата част от всичко това е в двулитровия, 4-цилиндров турбодвигател с 220 бензинови к.с., познат от SAAB 9-5. Но не трябва да се очароваме, тъй като от SAAB 9-3 Independence Edition ще бъдат произведени само 366 бройки.

Всъщност, това е поредното специално издание, излизащо в опит да освежи безвъзвратно остарелия 9-3, да зарадва феновете на марката, както и да привлече колекционерски настроените клиенти.

Хубави снимки очакваме след автосалона в Женева в началото на март.

More from Бранимир Николов
Автомобилните реклами от Супербоул
В БГ Автоблог сме фенове на качествената автомобилна реклама и не пропускаме...
Read More