Впечатляваща F1 колекция в мащаб 1:20

След развода, повечето мъже не успяват да се справят незабавно със свободата, която ги връхлита. Но един бразилец има много ясна представа на какво ще посвети времето, енергията и парите си. И това не е друга жена. А колекция от модели на болиди от Ф1 в мащаб от 1:20. Член на форума F1Modelling (F1M) с никнейм mtrspeed сподели със съфорумците своята колекция. И им отнесе главите. Нашите също.

След развода, повечето мъже не успяват да се справят незабавно със свободата, която ги връхлита. Но един бразилец има много ясна представа на какво ще посвети времето, енергията и парите си. И това не е друга жена. А колекция от модели на болиди от  Ф1 в мащаб от 1:20.

Член на форума F1Modelling (F1M) с никнейм mtrspeed сподели със съфорумците своята колекция. И им отнесе главите. Нашите също.

Бразилецът е събрал около 1400 модела, 500 от които са направени от него и негов приятел. mtrspeed  може да се похвали и с впеталяваща библиотека с много книги и списания за Ф1. Фотографиите красноречиво говорят за гигантска колекция с (почти) всички болиди на различните отбори, включително ретрозвезди като Тирел и Лижие.

Нещо повече, голяма част от интериора на жилището на mtrspeed също е посветена на най-елитната бензинова надпревара. Лампи, маси и мебели са изработени или наподобяват на различни елементи от Ф1 болиди. Подът, стените, както и дори възглавниците и чаршафите в спалнята са карирани като флага, с който се бележи финала на всяко авто-мото състезание.

More from Бранимир Николов
Играта на играчките
Азиатците могат да бъдат твърде добри в това, което правят и това...
Read More