Lexus LF-A Nurbugring Edition: Портокал с часовников механизъм

Върху стандартния LF-A (в който няма нищо стандартно) е поработено достатъчно, за да се превърне колата в още по-гръмовно чудовище. Което живее по-близо до състезателната писта, отколкото до улици и шосета. Пригответе екстра $20 хил., за да я притежавате в черен мат.

Най-ексклузивната версия на най-ексклузивната кола на японския гигант Toyota получи своята премиера недалеч от Женевското езеро. Lexus LF-A Nurbugring Edition е ултимативното издание на свръхтехнологичната японска машина. Суперавтомобилът на Lexus, (марка на Toyota) ще бъде произведен в 500 бройки. Само 50 от тях ще бъдат в специалното Nurburgring издание.

Върху стандартния LF-A (в който няма нищо стандартно) е поработено достатъчно, за да се превърне колата в още по-гръмовно чудовище. Което живее по-близо до състезателната писта, отколкото до улици и шосета. Мощността е увеличена с 10 к.с. до 562, а времето за превключване на предавките е снижено от 0,2 секунди до 0,15. Промени има и в окачването, което вече е с изцяло пистови настройки. Добавен е и аеродинамичен пакет, който осигурява допълнителна сила на притискане към пътя.

Колата може да бъде притежавана в бяло, в блестящо или матирано черно или в искрящия оранжев цвят, който виждате на снимките. Черният мат е екстра с цена от $20 хил., а доставките за Европа могат да бъдат поръчани с изцяло карбонов интериор.

Настина върховен автомобил, който обаче отне живота на неговия тест пилот. Lexus LF-A Nurbugring Edition е последната кола, чиито настройки бяха прецизирани от 67-годишния тест пилот на Тойота Хирому Нарусе. Този автомобил е лебедовата му песен.

lexus-lfa-crash

 

More from Бранимир Николов
Новият Нисан Микра: Макро скок
Преди повече от 30 години, тази кола сложи Нисан на автомобилната карта...
Read More