Lexus: Римейк на експеримент с пирамида от чаши за шампанско

Когато през `89-та година на пазара в САЩ излиза първият Lexus, по телевизията се завърта впечатляваща реклама. Клипът показва пирамида от 15 кристални чаши със столче, подредена върху предния капак на дебютиращия LS 400. Колата е върху дино стенд и бива запалена и ускорена до 220 км/час. И нито една от чашите не пада.

Когато през `89-та година на пазара в САЩ излиза първият Lexus, по телевизията се завърта впечатляваща реклама. Клипът показва пирамида от 15 кристални чаши със столче, подредена върху предния капак на дебютиращия LS 400. Колата е върху дино стенд и бива запалена и ускорена до 220 км/час. И нито една от чашите не пада. Тази демонстрация, както и слоганът  „Неумолимо преследване на перфектността” убеждават в изключителността на първия Lexus, която и ние можем да потвърдим (несломими двигатели, перфектна сглобка).

22 години по-късно, анонимен американец прави римейк на рекламата от 90-та с LS 400 от тази година. Той нарежда в пирамида върху предния капак общо 10 чаши със столче. Пали автомобила и вдига оборотите, но чашите се срутват.

Добрият маркетинг и бранд мениджмънт изисква мигновена реакция и то по най-добрия начин. Lexus качват в Интернет видео клип, който разкрива тайната на пирамидата с чашите. И това е нивото на предния капак. Ако той е в хоризонтална позиция, чашите на Lexus остават здрави. Дори и при над 4000 об./мин.

More from Бранимир Николов
Volvo V90 Cross Country: Приключенецът
Преди точно 20 години шведите от Волво стартираха своята игра с луксозните...
Read More