Общи усилия: Aston Martin и Daimler заедно срещу конкуренцията на Bentley и Rolls Royce

Да влезеш на пазара на луксозни лимузини е трудна задача. Дори и за компания като Daimler, която не успя да се справи с позиционирането на Maybach срещу конкуренти като Bentley и Rolls Royce, притежавани от архивраговете VW и BMW.

Да влезеш на пазара на луксозни лимузини е трудна задача. Дори и за компания като Daimler, която не успя да се справи с позиционирането на Maybach срещу конкуренти като Bentley и Rolls Royce, притежавани от архивраговете VW и BMW. Aston Martin от своя страна се пробват да отхапят парче от тлъстата пазарна торта при ексклузивните лимузини с рестарт на марката Lagonda.

Но както Daimler, така и Aston смятат, че е малко вероятно да излязат на печалба от самотостоятелното си участие в този сегмент от автомобилната стратосфера. По тази причина ще се пробват заедно. Информациите за това са с давност от няколко години и подсказваха сътрудничество при производство в ограничени серии – нещо, в което производителят на Mercedes-Benz няма голям опит.

Според публикация в сп. Car and Driver, това което Daimler ще получи е по-рентабилно производство за марката Maybach в завода на Aston Martin в Гейдън, Великобритания. Британците, от своя страна ще получат достъп до технологии (платформи, двигатели и други компоненти), върху които ще бъде базирана моделната гама на Lagonda, която ще включва и всъдеход с техниката на GL.

Tags from the story
, , , , ,
More from Бранимир Николов
Скорост в спряло състояние – 3 лв./ час
Върхът на наглостта в потайностите на легалното паркиране в София бе стигнат...
Read More