Даника Патрик: Горещо от пистата

А сега ти представяме младата и красива американка Даника Патрик. Тя кара божествено и (може да) изглежда така. Само на 29 години, младата състезателка успя да впише името си в историята на автомобилния спорт като първата жена спечелила състезание от щатските Indy серии.

Спомни си за Сабине Шмид, германката която предлага екстремни кръгчета на Нюрбургринг на борда на нейното високоскоростно такси БМВ М5. Тя кара като богиня. А сега си спомни за Мегън Фокс от филма Трансформърс, която задължително присъства в първата двайсетица на класации като „100-те най-секси жени на годината”. Тя изглежда като богиня.

А сега ти представяме младата и красива американка Даника Патрик. Тя кара божествено и (може да) изглежда така. И е единственият автомобилен пилот, с който бихме пожелали да си легнем ВЕДНАГА! Само на 29 години, Даника успя да впише името си в историята на автомобилния спорт като първата жена спечелила състезание от Indy сериите в САЩ. Впечатляващо! Както и кориците й за Sports Illustrated, фотосесиите за FHM, Maxim и Vanity Fair.

Безспорно Даника е момиче, което заслужава внимание. И повярвайте, тя го получава в родината си. Като всяка амбициозна дама, в нея няма капка притеснение да използва активите си по начин, осигуряващ максимална изгода. Комбинацията от няколкото полу рискови фотосесии, спорадичните успехи в елитни състезания и участието й в провокативни реклами я превръщат в потенциална звезда.

В чест на истината, Даника Патрик получава едни от най-тлъстите чекове сред пилотите в Indy. А в NASCAR, където кара спорадично, тя се разписва срещу по-висока заплата от много свои конкуренти. И то при положение, че е спечелила едно единствено състезание и то след като на лидерът Хелио Кастроневес му свърши бензина. Победа, но не безспорна.

ОК, тя не е новия Андрети, макар да кара за неговия отбор в Indy сериите. Но за сметка на това, смело налита на бой, ако бъде засечена от друг пилот. Също като през 2008 г., когато в питлейна на 500-те мили на Индианаполис Даника Патрик отнася излизащия от бокса Райън Бриско. И двата болида са с потрошено окачване и отпадат. Тогава напористата Даника тръгва да раздава юмручно правосъдие точно пред (разумно от нейна страна) тв камерите и охраната. Окумуш мома, как да не я харесаш!

Всичко това я превръща повече в медийна звезда, отколкото в звезда на моторните спортове. И макар да е радост за окото, тя рядко се разбира с механиците си. Освен това по адрес на Даника Патрик упорито се говори, че е единственият пилот в NASCAR, който отказва да научи най-базовите елементи на автомобила си. И съответно не може дори да се доближи до оптималните настройки, което обяснява и посредственото й представяне в тези серии.

Удивителна метаморфоза за малката мажоретка с голямата любов към картинга, преминала британска академия за пилоти, където е учила заедно с Дженсън Бътън, световният шампион от Ф1. Но когато имаш 12 спонсорски договора и бръмчиш с роудстър Pagani Zonda в клип на Джей Зи, нещата вероятно изглеждат по малко по-различен начин. При това положение трябва да знаем, че имаме шансовете да видим Даника Патрик и в CSI: New York, където получи епизодична роля. Появата й като персонаж в рисуван комикс посветен на самата нея ни хваща неподготвени, но сякаш … нямаме против.

И мъничко съжаляваме, че се размина с Ф1, където беше пред подписване на договор с отбора на Honda, но точно за сезона, в който японците решиха да се откажат от сериите на Бърни Екълстън.

More from Бранимир Николов
Lightning GT: Британската светкавица може да удари догодина
Когато преди две години бе показан първият прототип на Lightning GT, медиите...
Read More