Италианска афера

„Чарли, на света има два вида крадци. Едните крадат, за да са богати в живота, а другите крадат, за да дефинират живота си. Не бъди от вторите. Те пропускат истински важните неща.” Това казва Доналд Съдърланд на Марк Уолбърг, след като героите им във филма „Италианска афера” са отмъкнали $35 млн. в златни кюлчета ...

„Чарли, на света има два вида крадци. Едните крадат, за да са богати в живота, а другите крадат, за да дефинират живота си. Не бъди от вторите. Те пропускат истински важните неща в живота.”

Това казва Доналд Съдърланд на Марк Уолбърг, след като героите им във филма „Италианска афера” са отмъкнали $35 млн. в златни кюлчета при ювелирен обир, разигран по каналите на Венеция. След което в компанията на твърде красивата Чарлийз Терон се впускат в нов обир на същите тези кюлчета. В поддържащите роли са три Mini Cooper S, с които филмовите герои се промъкват през тунелите на метрото, в тръбите на канализацията и в градското задръстване.

„Италианска афера” е един от най-готините обирджийски екшъни, заедно с „Мисия невъзможна” и „Оушън 11”. Но само „аферата” предлага спиращо дъха преследване с автомобили. Което ни накара още повече да искаме едно от тези Mini-та. Малки, мощни, бързи и маневрени. Перфектните улични хулигани.

Но всеки, който е карал Mini знае, че интериорът на този карт с покрив е твърде пластмасов за една изключителна кола, каквато е всеки Mini Cooper. Тук студио Vilner се включват особено успешно в проекта „Италианска афера”. Те трябва да докажат, че пластмасовия кафез на Mini може да се превърне в истински луксозен салон. И дискретно да подчертават дизайна на малкия Cooper, за да го превърнат в актьор, готов за поддържащата роля в следващия римейк на „Италианска афера”.

За да инжектират лукс в интериора, Vilner се спират на кафява напа, същата, с която работят и във фабриката на Bentley в английското графство Чешир. Да, вътрешността на тази кола ухае на същата скъпа кожа, с която се тапицират салоните на модерните Бентлита. С нея и сръчността на майсторите от Vilner, интериорът на това Mini получава цвят и текстура. Те са постигнати с атрактивна комбинация между кафявата напа и два цвята високотехнологична алкантара.

Основният фигурален мотив в салона са ромбовете. Абсолютно същите, като тези, които посрещат всеки собственик на Bentley. Виждаме ги върху седалките, както и във вратите. Мотивът с ромбовете продължава и под формата на арка, разсичаща покрития с алкантара таван. Вратите са се сдобили с елементи от гладка черна кожа, а оригиналната пластмаса е пръсната в искрящо сиво. Запомнете този цвят, по-късно отново ще се срещнем с него!

Макар и изградено предимно от твърда пластмаса, таблото е един от най-характерните елементи в днешните Mini-та. Фънки усещането е предадено с пъзел от различни форми, преливащи от една в друга. Всяко едно парче от този пъзел е получило индивидуално внимание под формата на нова облицовка. Само за него, специалистите на студио Vilner са ползвали общо 4 вида материи – двуцветна комбинация от класическа напа и алкантара, инкрустирани с бели шевове. Внимание получава дори огледалото за обратно виждане, което също изпъква с нова облицовка от кафявата комбинация от кожа и алкантара.

Отвън, нашата „Италианска афера” лови окото, както всяка филмова звезда с бъдеще. Ефектът е постигнат с комбинация от сив лак, покрит с матиращо фолио с перлен ефект и черен мат. Тази игра с покритията и цветовете се допълва от двойка рейсърски ивици, разсичащи средата на купето. Всички блестящи в хром елементи на стандартното Mini (капачката на резервоара, ринговете около фаровете и стоповете, дръжките на вратите, 18 цоловите джанти) са матирани в черен цвят, за да подчертаят хулиганския облик на този мъник.

Цялата тази композиция от майсторство, сръчност и характерен стил се допълва от един ненатрапчив, но определено забележим номер върху вратите. 01. За да подскаже на недосетливите кой, все пак, е №1.

More from Бранимир Николов
Програмирай това
Могат ли автомобилните компании да бъдат истински приятели с клиентите си? Да...
Read More