Удобните пътни знаци

Американският художник Борис Бали изработва столове и табуретки от „пенсионирани“ пътни знаци и ни дава още една причина да харесваме творчество, което превръща автомобилния боклук в модерно изкуство и в същото време в удобство

БГ Автоблог има афинитет към претворяването на автомобилния боклук в красиви и необходими предмети, поради което не може да пропуснем серията на американсикя дизайнер Борис Бали (да не се бърка с чалгазвездата Борис Дали. Благодарим!) Американският художник изработва столове и табуретки от „пенсионирани“ пътни знаци. От тях той формова цяла колекция дизайнерски мебели в лицето на табуретки, масички, столчета, пълноразмерни столове за хранене, както и столове с подлакътници.

С творчеството си от рециклирани материали Борис Бали не само помага на природата, но и подсигурява уникалност във всяко свое произведение. Нещо повече, той пази патината върху пенсионираните пътни знаци и дори я подчертава. Естествено, този арт има своята цена и тя започва от $1100 за стол, а масите варират между $900 и $4500.

Можеш да разгледаш галерията с мебели, както и да посетиш неговия сайт

More from Бранимир Николов
Новият Мерцедес Е-класа: Е, това е класа
Във времена, в които всички искат да бъдат спортни, динамични, прецизни, ефективни...
Read More