Защото са социални

Маркетинг отделите на автомобилните вносители се активизираха в социалните мрежи. През последните месец – два наблюдателното око на БГ Автоблог преброи точно 3 такива кампании на автомобилни брандове. Дали са интересни и вълнуващи? Преценете сами! И се включете, може и да отнесете някоя учудващо приятна награда ...

Маркетинг отделите на автомобилните вносители се активизираха в социалните мрежи. През последните месец – два наблюдателното око на БГ Автоблог преброи точно 3 такива кампании на автомобилни брандове. Дали са интересни и вълнуващи? Преценете сами!

За офис планктона социалните мрежи (у нас за такава се приема единствено Facebook) са клюкарлива отмора зад бюрото. За работодателите, социалките са най-големият крадец на работно време. За маркетинг експертите те (вече) са евтин и достъпен начин да активизират потребителите. И да покажат като симпатично създание марката за която работят.

Естествено, при нас нещата се случват с известно закъснение, което обикновено се транформира в хаотична експлозия. Спомнете си за зрителския интерес към риалити форматите по българската телевизия. След първоначалното отричане, всичко живо се залепи за синята кутия да зяпа бита и душевността на специално подбраната „представителна извадка“.

Нека се върнем към социалките и автомобилните марки. И да похвалим българските екипи на Пежо, Опел и Рено. Техните кампании в социалните мрежи все още са активни и всеки може да се включи. Стига да обича Интернет предизвикателствата!

Peugeot 308 – Фотоконкурс

Какво трябва да направиш

Избери своя снимка, качи я на уебсайта на фотоконкурса и помоли всичките си приятели да гласуват за нея. По този начин те ще станат част от общността на Peugeot в Интернет и ще увеличат шансовете ти за победа.
Какво можеш да спечелиш
Професионална фотосесия от френския фотограф Ксавие Ламбур. В Париж…

Opel Corsa – Най-свежа тениска

Какво трябва да направиш

Влез в сайта на кампанията, изтегли шаблона за тениска, нарисувай върху него нещо свързано с новия Opel Corsa и добави своя дизайн. Победителят се определя от броя гласове за всеки дизайн.
Какво можеш да спечелиш
Събралият най-много гласове печели 500 лв. в спортна екипировка, както и 10 тениски с печелившия дизайн.

Renault – Sofia Grand Prix

Какво трябва да направиш

Facebook кампания при която трябва да начертаеш виртуално трасе за F1 по улиците на София. Маршрутът трябва да е с дължина между 3 и 4 км, трябва да бъде начертан в Google Maps или да бъде описан в текст. Специално жури (каквото и да означава това) ще избере 5-те най-вълнуващи маршрута, които ще бъдат заснети на клип и те ще бъдат подложени на потребителско гласуване.
Какво можеш да спечелиш
Сак на Renault Sport. От хубавите.

More from Бранимир Николов
Audi A6: Новият модел расте, цитира баткото А8
Е-класата на Mercedes се появи миналата година, през тази излезе новата 5...
Read More