Hyundai и Bentley еднакво купувани от щатските богаташи

6 процентният паритет на Hyundai и Bentley в богаташките гаражи всъщност е феномен на дребните цифри. Най-продавани сред тях са BMW с 21%, плътно следвани от Mercedes-Benz с 21%...

“Богатите имат пари, защото не ги пилеят” е класическото клише, което се опитва да обясни защо някой има повече от друг. Толкова сурова нагласа към парите може да звучи ретроградно, но от друга страна трябва да се отбележи, че 6% от клиентите на черната кредитна карта Centurion на American Express имат Hyundai в гаража си.

За такава кредитна карта се класират хора с активи на стойност над $16 млн. и годишен приход на домакинството от над $1,3 млн. Други 6% от тях заявяват, че имат Bentley. Т.е. почти срещу всяки американски Continental или Mulsanne стои по един Equs или Genesis. Това вероятно не трябва да ни учудва, тъй като корейците предлагат в САЩ класически седан  със задно предаване като Genesis, за който упорито се твърди, че е много добър. А топ версията му с 429 к.с. от V8 двигател, ускоряващ машината от 0-100 км/час само за 5,1 сек. звучи много примамливо.

6 процентният паритет на Hyundai и Bentley в богаташките гаражи всъщност е феномен на дребните цифри. Най-голямото парче от пазарната торта на щатските богаташи държи BMW с 22%, Mercedes-Benz са плътно зад тях с 21%, следвани от Porsche с 15 на сто и Lexus с 11.

Източник: Wall Street Journal

More from Бранимир Николов
Топ 5 модела, с които ще помним Pontiac
1. Pontiac GTO 4 карбуратора и 325 к.с. 3 степенна трансмисия, двоен ауспух....
Read More