Volvo и Polestar: Най-бързите шведи

Супермощното Volvo ще носи индекса PCP, който ще трябва да разчитаме като Performance Concept Prototype. Той ще се появи и върху свръх мощна модификация на седана S60. Дали пък РСР не означава AMG на шведски?

Който следи WTCC шампионата за туристически автомобили освен хегемонията на Chevrolet вероятно е забелязал и едно малко, тюркоазено синьо куршумче с емблемата на Volvo. Въпреки размерите си, състезателното Volvo C30 е далеч от невзрачното, особено с агресивен пилот като Роб Далгрен. Шведът се доказа като крайно успешен в изпреварванията и вече няколко пъти стартира сред последните, и успява да финишира в средата или дори в челото.

volvo_c30_polestar_concept_front

 

Зад всичко това стои отборът на Polestar с подкрепата на шведската компания. Сега отборът подготвя модификация на компактния хеч С30 с 400 к.с. и двойно предаване. Колата ще бъде произведена в лимитирана серия от 500 бройки и ще се предлага с цена, която е близка до тази на BMW M3. Супермощното Volvo ще носи индекса PCP, който ще трябва да разчитаме като Performance Concept Prototype. Той ще се появи и върху свръх мощна модификация на седана S60. Дали пък РСР не означава AMG на шведски?

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
Насекомикс и Опел. Изненада
Насекомикс са една от малкото БГ групи, които правят модерна музика. Ако...
Read More