Когато президентът се вози на автобус

Малко след като американският президент Барак Обама встъпи в длъжност през 2009 г., Сикрет сървиз му осигуриха чисто нова лимузина. Малко преди кампанията за президентски избори през 2012 г., президентът Обама получава ... автобус.

Малко след като американският президент Барак Обама встъпи в длъжност през 2009 г., Сикрет сървиз му осигуриха чисто нова лимузина. Малко преди кампанията за президентски избори през 2012 г., президентът Обама получава … автобус.

Рейсът e построен от известната отвъд Атлантика канадска фирма Prevost. Интериорът е на нешвилската компания Hemphill Brothers, като стойността на поръчката към тях е $1,1 млн. долара. С бюджета на Сикрет сървиз за бронирани превозни средства са платени два такива автобуса, като втория ще се ползва в предизборната кампания от кандидата за президент на републиканците. Според американските служби, тази инвестиция е много по-малък разход от наемането и оборудването на автобус за всяка предизборна кампания.

Засега няма детайлна информация за оборудването на автобуса, но можем да предположим, че то е поне на нивото на президентската лимузина. А тя предлага защита от химически атаки и бомбени експлозии, собствена кислородна среда, както и банки кръв от кръвната група на президента.

За интериора на най-бронирания автобус в САЩ се знае малко, тъй като само най-близкото обкръжение на президента Барак Обама има достъп до вътрешността му. АВС News съобщава, че спалнята е трансформирана в малка зала за срещи, където държавния глава може да работи с екипа си.

Източник: Autoblog.com

More from Бранимир Николов
Caterham SP/300R тежи 600 кг. и струва 60 хил. паунда …
... освен това е първият нов автомобил на британската марка от `94-та...
Read More