Maserati Kubang: Вероятно светът има нужда от него

Ъъъ, сякаш предпочитаме комби версия на Quattroporte пред поредната тлъста 4х4 каляска. Която ще разчита на пълноприводна механика от Jeep. Двигателят обаче ще е изцяло нов, според италианската марка в момента по него работи Паоло Мартинели, който е прекарал 30 години на чертожната дъска във Ferrari, както и в отбора от Ф1 Scuderia Ferrari.

Крайно време беше Porsche Cayenne да има истински съперник. Прасевидният автомобил, който направи Porsche толкова богати, че за малко да купят VW е отличен автомобил с отвратително присъствие и обидна за пуристите концепция. Но е бизнес случай за милиарди. От Maserati вероятно са забелязали всичко това и на автосалона във Франкфурт ни показват прототип на собствен SUV.

Ъъъ, сякаш предпочитаме комби версия на Quattroporte пред поредната тлъста 4х4 каляска. Която ще разчита на пълноприводна механика от Jeep (собствениците на Maserati в лицето на Fiat, контролират мажоритарен дял в Chrysler, собственик на Jeep). Двигателят обаче ще е изцяло нов, според италианската марка в момента по него работи Паоло Мартинели, който е прекарал 30 години на чертожната дъска във Ferrari, както и в отбора от Ф1 Scuderia Ferrari.

Детайлите около този проект са ограничени, но от сега е ясно, че Maserati Kubang ще бъде относително бърз, много луксозен и вероятно по-стилен от натрапчивия Porsche Cayenne. Но ще бъде точно толкова далеч от истинските Maserati, колкото и Cayenne от 911. Факт.

More from Бранимир Николов
Уличен боец: Един от петте Кюбела на Стефан
Изваждаме умрялото телефонче на БГ Автоблог и щракаме задължителните 4 кадъра. От...
Read More