Audi Urban Concept: Неубедителен

ОК, уважаваме футуристичните амбиции на Audi. В чест на истината, не рядко им се получава. Но това двуместно градско недоразумение, което ще унищожи от клаустрофобия хуманоидните си „късметлии” от бъдещето е ... втрещяващо. Не само защото прилича на нищо подобно. Но и защото експлоатационните му характеристики са такива.

Тазгодишното автоизложение във Франкфурт впечатли с няколко прототипа за градска мобилност, които изглеждаха като директни цитати от ентомологията. И Audi Urban Concept е един от тях. Всъщност – два. Концепцията е демонстрирана в две версии – Spider и Sportback. И двата изглеждат като двойка гигантски извънземни бръмбари с блестящата усмивка на модерното Audi.

Машините са изградени от подсилени карбонови панели и се задвижват от два електромотора с обща мощност от 20 к.с. Audi Urban Concept ще предложи пробег от около 70 км и ускорение от 0-100 км/час за епохалните 16,9 сек. Според марката от Инголщадт, тези параметри са напълно приемливи за градската среда, за която прототипът е предназначен. Още повече, че презареждането му ще става за 1 час в контакта, а при достъп до 400 волтов трифазен ток, Audi Urban Concept ще може да бъде приведен в готовност само за 20 минути.

ОК, уважаваме футуристичните амбиции на Audi. В чест на истината, не рядко им се получава. Но това двуместно градско недоразумение, което ще унищожи от клаустрофобия хуманоидните си „късметлии” от бъдещето е … втрещяващо. Не само защото прилича на нищо подобно. Но и защото експлоатационните му характеристики са такива.

More from Бранимир Николов
Bugatti: Моторница с 1001 к.с.
Като много други проекти за лодки и яхти с логото на автомобилни...
Read More