KIA GT: Наблюдавайте я

Преди 20-на години най-невзрачните автомобили на пътя бяха корейските Hyundai и KIA. Гледаш ги и не може да решиш дали са японски, индийски или мексикански. Крайно невзрачни и трудно различими. Днес тези две марки са едни от най-бързо развиващите се. Правят все по-добри коли и продават все повече.

Преди 20-на години най-невзрачните автомобили на пътя бяха корейските Hyundai и KIA. Гледаш ги и не може да решиш дали са японски, индийски или мексикански. Крайно невзрачни и трудно различими. Днес тези две марки са едни от най-бързо развиващите се. Правят все по-добри коли и продават все повече. Но откакто Hyundai предложи на щатския пазар модела Equs / Genesis – голям седан със задно задвижване, а върху неговата техническа платформа беше добавено и едно много качествено купе.

Не просто да ги държиш под око, а да ги следиш изкъсо. Особено на фона на информацията, че присъствието на Hyndai Equs / Genesis в гаражите на щатските богаташи е точно толкова силно, колкото и на Bentley Continental / Moulsanne. И двете марки държат по 6% пазарен дял сред притежателите на най-баровските кредитни карти.

Дизайнерът Петер Шрайер, който нарисува Audi TT е довел концепцията на KIA GT до ултимативен фастбек, който след година две ще еволюира в много сериозен седан. Дотолкова сериозен, че ще накара Lexus и Infiniti да работят още по-здраво за парите си. Тя определено изглежда добре, особено в някои детайли като аеродинамичните елементи под фаровете, напомнящи за GT by Citroen отпреди 3 години и на Aston Martin One-77.

More from Бранимир Николов
За Ланчия, за “двумисъл” и за маскарадните костюми
Това е готин маркетинг, базиран на кампания в полза на обществото. Ланчия...
Read More