Viva la Revolucion: В Куба ще се продават нови автомобили

Островът на свободата, популярен и като резерват за ретро автомобили ще изгуби това си очарование. Щатските машини, внесени в Куба преди революцията на Кастро и руските коли, докарани след нея няма да са единствените автомобили по улиците на островната държава. Естествено, администрацията в Хавана ще получи своето чрез 4% данък върху стойността на колата, който ще се плаща както от продавача, така и от купувача.

Островът на свободата, популярен и като резерват за ретро автомобили ще изгуби това си очарование. Щатските машини, внесени в Куба преди революцията на Кастро и руските коли, докарани след нея няма да са единствените автомобили по улиците на островната държава.

Правителството на Раул Кастро (брат на Фидел, да не решите, че партокрацията изпуска юздите) обяви, че вдига забраната за покупка и продажба на нови коли от частни лица.

Естествено, администрацията в Хавана ще получи своето чрез 4% данък върху стойността на колата, който ще се плаща както от продавача, така и от купувача. Мераклиите за нов автомобил в Куба ще трябва да ги придобият от магазини, собственост на държавата и ще трябва да докажат произхода на парите си. Това означава, че те не трябва да са придобити чрез корупция, нито чрез парични преводи от роднини, живеещи в чужбина (разбирай САЩ).

ВВС

More from Бранимир Николов
Infiniti Essence: Есенцията на скоростта
Бъдещият собственик на Essence ще се характеризира с изключителна самоувереност, лишена от...
Read More