Едно пътуване, две Tatra Т87 и три океана

В навечеието на Коледа на 1997 г. един канадец решава, че ще реставрира Татра Т87. След като двегодишният проект приключва, Джон Лонг от Торонто решава, че ще направи едно голямо пътуване. Ще обиколи Северна Америк със своята Татра Т87 и ще топне гумата й в три океана – Тихия, Атлантическия и Северния ледовит океан.

В навечеието на Коледа на 1997 г. един канадец решава, че ще реставрира Татра Т87. Чудото на чехословашкия инженеринг, до което случайно е успял да се докопа. След като двегодишният проект по реставрацията на ретро колата приключва, Джон Лонг от Торонто решава, че ще направи едно голямо пътуване. Ще обиколи Северна Америк със своята Татра Т87 и ще топне гумата й в три океана – Тихия, Атлантическия и Северния ледовит океан.

Оказва се, че Джон е фантастичен фотограф, което се вижда от снимките по-горе. Той е успял да щракне чешката машина къде ли не. Включително и с предна гума в океана. Интересното е, че към неговото пътуване се присъединява и Гари Гълен от Ванкувър, Канада. Той притежава цели две Татра Т87 и двете семейства продължават пътуването.

С два автомобила от средата на 40-те години, с V8 двигатели с въздушно охлаждане. Борят се с различни предизвикателства като гумите с бял кант, които колкото и да са ефектни са крайно непрактични. За разлика от радиалните гуми, при мокро време ретро моделите се превръщат в огромен проблем. Или с малките, слаби чистачки, които не успяват да се справят със снежните бури на Канада.

И така … Едно пътуване, две Татра Т87 и три океана …

Повече за пътешествието на Джон Лонг и Гари Гълен

More from Бранимир Николов
Перфектното Камаро
- Това е невъзможно! - казала Причината. - Това е безразсъдство! -...
Read More