Топ 6: Автомобилни обещания

6 предложения за автомобилно щастие, което лесно може да премине в главоболие :) А то може да бъде повече от сладко. Обещанието на БГ Автоблог е да не катастрофира и през 2012 г. Предлагаме ти още 6 оферти за автомобилни обещания, някои от които могат да стоплят залиняващите отношения с автомобила ти.

6. Ще направя ремонт, който не съм правил досега

Майсторенето по колата е нещо като национален спорт в България. Бързо скролване из който и да било от нашите автофоруми показва, че ¾ от темите в него са тип „Нови десет начина да ремонтирам колата с тел и ключ десетка”. Така имаме най-лесното за изпълнение автомобилно обещание за новата година. А по колата винаги има какво да се прави и често пъти не е кой знае колко сложно. Някъде в недрата на Интернет спи руската или английската версия на „Аз ремонтирам Москвич”, но за твоя собствен автомобил. Освен това, сред БГ форумците винаги има няколко, които могат да споделят смислени съвети.

5. Ще бъда страхотен баща и ще науча детето да кара

Завърти лентата назад и си спомни как баща ти те е слагал на скута си, от който си въртял геврека на семейната Жигула на път за вилата. Спомни си ентусиазма, с който си чакал да седнеш зад волана, за да направиш няколко кръгчета, след като вече си стигал педалите. И си спомни за пубертетската си гордост, че за разлика от другите си можел да караш, когато си посещавал шофьорските курсове. Дори това да не се е случило в твоето детство, направи така, че да се случи в детството на собствения ти наследник.

4. Ще запазя старата кола

Старата кола е личният ти дъргел, който през последните няколко години (почти) успешно те вози до тук и там. Проблемите са много, постоянно излизат нови и имаш чувството, че в един момент ситуацията ще стане неудържима. И с цялото си същество усещаш, че този момент не е далеч. Без значение колко кашля и подпръцква, същия този дъргел те вози успешно за поредна година. И знаеш много добре, че му трябва още съвсем малко, за да увеличиш оставащите ви съвместни години. А в същото време раздялата със старата кола и инвестицията в по-нова е така примамлива …

3. Ще посетя автомобилно състезание

Не говорим за кибиченето на Писта София, за да зяпаш тримата българи, които са професионални рали пилоти в компанията на изнемощяла от безпаричие армия на любители, част от които се състезават с Лада. Става дума за истинско автомобилно състезание. И за истинско посещение. А това означава чужбина. Без значение дали е рали, Формула 1, DTM или WTCC. Не е чак толкова скъпо, а при добра организация би могло да излезе почти евтино. А изживяването ще пазиш цял живот. И нищо чудно да искаш да повториш.
2. Ще си купя колата, която обожавах като дете

От тогава са минали 10-20-30-40 години, така че имаш всички шансове да я намериш. Естествено, екзотиките не участват в тази игра, но от друга страна имаш всички шансове да намериш (например) пурата на Mercedes за прилични пари. А щом е една от първите по които си точил лиги, тя винаги ще ти е на сърцето. Подобен проект е малка обсесия, за която няма как да съжаляваш.

1. Ще се запиша на училище за пилоти

Ясно е, че 99,9% от нас са на мнение, че карат изключително добре. Но ако останем на саме със себе си ще трябва да признаем, че можем да научим повече. Училищата за пилоти не са много (особено в България), но все пак ги има. И ако наученото в него, дори веднъж предпази теб и колата ти – сделката ще бъде изгодна. А получената увереност – безценна.

More from Бранимир Николов
5 наистина странни автомобила от Женева 2011
Поредната куха класация, чийто плюс този път е присъствието на коли, за...
Read More