BMW M6: Двойно турбиниран баварски унищожител

Любопитен детайл от слуховете около новото BMW М6 е възможността то да се произвежда и с ръчна, 6-степенна трансмисия. Това развитие на нещата ще позволи на вълнуващото кабрио да запази славата си на шосеен унищожител.

От GT Magazine

Също като предишната генерация, новото BMW M6 взима най-доброто от легендарната М5-ца и го вкарва в двуврата каросерия. Кабриото пристига първо с премиера на автосалона в Ню Йорк.

BMW M6 Cabriolet разчита на познатия 4,4 литров V8 бензинов мотор с двойно турбиниране. Неговият индекс според номенклатурата на баварската марка е S63 и ние в GT Magazine не може да отречем, че това ни звучи някак по щутгартски познато. Това обаче тотално губи значение, когато припомним чутовната мощност на двигателя от 560 к.с. Тя е с 10% по-висока в сравнение с пенсионирания V10 двигател, ползван от предните М5 и М6.

Скоростната кутия е 7 степенна с двоен съединител и осигурява ускорение от 4,3 сек. при спринта от 0 до 100 км/час. Любопитен детайл от слуховете около новото BMW М6 е възможността то да се произвежда и с ръчна, 6-степенна трансмисия. Това развитие на нещата ще позволи на вълнуващото кабрио да запази славата си на шосеен унищожител.

BMW M6 привлича и с активен М диференциал, който е електронно контролиран многодисков ограничител на приплъзването, работещ в синхрон с ESP системата и с активните амортисьори. Предните дискове са една идея по-големи от 16 цолови джанти и са произведени от карбоново-керамична смес. Те се захапват от 6 бутални спирачни апарати, боядисани в ярко синьо. Категорично изглежда добре и категорично спира добре.

Tags from the story
, ,
More from Бранимир Николов
Уличен боец: Ford F-150 Harley Davidson и Mini Mayfair
Добре дошли на поредната ни среща с уличните бойци. Това са автомобилите,...
Read More