Закъсал в пустинята мъж построи мотор от счупената си кола

Французин с името Емил, закъсва със своя Citroen 2CV в пустинята на Северозападна Африка, след като чупи носач и носеща греда. Какво е направил Емил в тази ситуация? Разглобява потрошената кола и от чарковете й сглобява мотоциклет. Pазбира се...

Според речника, думата „изобретателност” означава умение или интелигентност за създаване и комбиниране. Бихме казали, че тази дума описва най-точно французин с името Емил, който закъсва със своя Citroen 2CV в пустинята на Северозападна Африка, след като чупи носач и носеща греда.

Какво е направил Емил в тази ситуация? Разглобява потрошената кола и от чарковете й сглобява мотоциклет, разбира се! Според историята, французинът успява да се спаси благодарение на уменията си и така не се превръща в един от поредните скелети на средата на пустинята. Той успява да убеди местните власти, че не е поредния диверсиращ партизанин, но му се налага да плати глоба за несъответстващо на изискванията МПС.

Тъй като Емил е бил сам в пътешествието си, неговата история не може да бъде потвърдена от друг човек. Тя обаче е подробно описана в мартенския брой на 2CV Magazine от 2003 г. (стара, но готина история) и снимките в него показват, че такова возило действително съществува.

Емил, където и да си, сваляме шапки пред умението ти да оцеляваш. Беър Грилс, скрий се.

More from Бранимир Николов
BMW 330d Touring: Тройка с гарнитура
Новото BMW 330d Touring е изключително добър автомобил. Вълнуващ, практичен и перфектно...
Read More