Топ 6 причини, поради които немските коли са смятани за най-добрите

Всички познаваме хора, които с пяна на уста ще обяснят защо немските коли са най-добрите. Подаряваме им 6 рационални довода, на които винаги могат да се опрат, когато срещнат американска, японска, френска, шведска или италианска съпротива.

6. Всички останали
Италианците? Суперавтомобилите им горят като фламбета, многотиражките се обезценяват със скоростта на светлината и това не е съвсем случайно. Американците? Няколко вълнуващи предложения не могат да пресушат морето от безумни шлепове с предно предаване. Японците? Напоследък корейците са точно толкова прецизни и често пъти по-успешни, като всичко това не говори добре за индустрията в страната на изгряващото слънце. Французите? С няколко иновативни и забавни брички няма как да изпъкнат пред швабите. Audi, Mercedes, BMW, Porsche са смятани за топавтомобили, просто защото действително са такива.

5. Изключителни и свръхизключителни
За да може представителите на успешната средна класа да са абсолютно сигурни в изключителността на машина като 5-та серия на BMW, трябва да съществува свръхизключителна модификация като BMW M5. Първото струва около 40 хил. евро, второто струва над 100 хил. Този трик е измислен от Mercedes и BMW и те го владеят най-добре от всички.

 

4. Технологиите
Германия е държава, в която ако завършиш политехниката, си поръчваш табелка за пощенската кутия с надписа „Дипломиран инженер” пред името ти. И там това носи точно толкова уважение, колкото тук получават нашите неврохирурзи. Инженерите са на пиедестал в немското общество, защото осигуряват технологичното му могъщество. Когато са имали възможност да правят това, което могат най-добре, те са създавали наистина впечатляващи машини. Примерите са безброй, но вместо да ги изреждаме ще припомним рекламата на Audi: Напредък чрез техника.

3. Аутобаните и Нордшлайфе
Немците са уникални с техните над 12 хил. км. перфектни високоскоростни магистрали, по които няма ограничение на скоростта. От тук идват симпатиите им към спортните коли. Германците ги правят толкова добри просто защото имат КЪДЕ и знаят КАК да ги карат. Също така, тази нация има Нюрбургринг. Автомобилната писта, която със сектора Нордшлайфе привлича ентусиасти от цял свят. Днес дори всъдеходи, карани от звезди на автомобилния спорт въртят показни обиколки на тази писта, за да попаднат в обективите на любители и папараци.

2. Автентичност
В пряка връзка с №4. На тази база, немските марки могат да изградят изключително силни брандове, характерни със системност, автентичност и резултатност. Само си спомнете за обещанието на BMW да прави коли, чието разпределение на масите е максимално близо до перфектното 50:50. Или пък за иновациите във всяка следваща S-класа. На това може да се разчита като на точността на швейцарските часовници.

 

1. Историята
Първо и най-вече – немците са в автомобилния бизнес от доста време. Нещо повече – те не просто създават автомобила. Те го създават и като бизнес. Имената на Карл Бенц и Готлиб Даймлер не просто слагат началото на една индустрия, те дават на човечеството възможност да се движи. С различна скорост и срещу различни суми, но в основата е индивидуалното движение. А мобилността е свобода.

Забележка: Авторът НЕ предпочита немски автомобили

More from Бранимир Николов
Българска реклама на Audi Quattro спечели награда от международен фестивал
Всички обичаме готини реклами, още повече им се радваме, когато са автомобилни....
Read More