Топ 10: Бъдещи класики

Това са автомобилите, които можеш да си купиш днес, а утре (брой го след 20 години) ще продадеш на печалба (стига да са в прилично състояние). Макар всички автомобили да са с цена под $100 хил. и най-евтината е Ford Focus ST с цена от $23 700, най-скъпият участник в класацията е новият SRT Viper, който в момента се продава за $97 395.

Щатската компания Hagerty Insurance, която специализира в продажбата на застраховки за класически автомобили пусна тазгодишния си списък с бъдещи класики. Това са автомобилите, които можеш да си купиш днес, а утре (брой го след 20 години) ще продадеш на печалба (стига да са в прилично състояние). Макар всички автомобили да са с цена под $100 хил. и най-евтината е Ford Focus ST с цена от $23 700, най-скъпият участник е новият SRT Viper, който в момента се продава за $97 395.
SRT Viper – $97 395
Огромният двигател на обновеното купе на Chrysler сега предлага още повече мощност – 640 к.с. Те идват от гигантския 8,4 литров V10 мотор. Той дава въртящ момент от 812 Нм, което според американците е най-добрият резултат за атмосферен мотор. Аплодисменти за Viper, който е сред последните автомобили с двигател, конструиран според правилото, колкото повече – толкова повече.

Chevrolet Corvette Convertible 427 – $75 925
Тази година, Corvette празнува 60-ти юбилей и Chevrolet го отбелязват с техния „най-бърз кабрио Corvette, създаван досега”. Нищо не е по-близо до определението американски мускул от звяр с 505 к.с., който набира стотака за 3,8 сек. От Hagerty отбелязват, че последните издания на Corvette винаги държат висока цена и този автомобил няма да направи изключение.

Audi RS5 – $68 900
Audi A5 е смятано за едно от най-красивите купета, които в момента могат да бъдат купени. Колкото и да е субективно подобно твърдение, не може да се отрече, че тази кола е стилна по начина, по който бяха големите BMW купета като 3.0 CS и 635 CSi. Добави към това 414 к.с. от 4,2 литровия V8 на RS5 и ще получиш всичко необходимо за едно великолепно купе.

 

Porsche Cayman S – $63 800
За феновете на марката дизеловият Cayenne е дъното. Или под него. Cayman S е изкуплението за това дъно. Тази версия е по-мощна и по-лека от всички останали издания на Cayman. Кажи здрасти на малкото братче на 911!

 

 

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible – $59 545
Това Camaro е смятано за най-мощното кабрио на Chevrolet правено някога. Говорим за 580 к.с., идващи от турбиниран V8. Малцина ще го притежават, което означава, че след години ще бъде истинска класика. От скъпите.

 

Tesla Model S – $58 570
Електромобилите са стари почти колкото електрическата крушка. Но днес те се произвеждат с идеята да бъдат екологични, което ги превръща в микс между електрокар и кабинка от ски лифт. Не и Tesla Model S – колата, която ще ускори от 0-100 км/час за 5 секунди и ще го направи в пълна тишина.

 

Mini John Cooper Works GP – $39 950
С максимална скорост от 240 км/час, това MINI е обявено за „най-бързото правено някога”. Турбомоторът с 211 к.с. е без промяна в сравнение със стандартните JCW версии, но купето е олекотено, окачването е още по-твърдо и ще бъде произведено в ограничен тираж.

 

 

Subaru BRZ – $25 495
Едно от най-леките купета, които пазарът на нови автомобили предлага в момента е с толкова прецизно окачване, че изпъква пред всички. Освен това е със задно предаване, което за Subaru е малка революция. Ниската му цена ще го превърне в достъпно за широк кръг от шосейни хулигани, които ще побързат да го тунинговат. Ето защо, след години оригиналните екземпляри ще струват малко състояние.

VW Golf GTi – $23 995
Дори и да се продава в огромни количества, Golf GTi беше, е и ще остане класика. Не само в Перник. Най-успешния спортен хеч е интригуващ, забавен и практичен. Ja, Bitte!

 

 

Ford Focus ST – $23 700
Над 250 к.с. към предния мост в комбинация с диференциал с ограничено приплъзване и най-доброто окачване в сегмента – това е Ford Focus ST. Към това добавяме и трислойната боя „tangerine scream”, която се явява гаранция, че няма да останеш незабелязан.

 

Tags from the story
, , , , , , , ,
More from Бранимир Николов
Учудващо добър: Dacia Duster / Женева `09
  Каквото и да говорят скептиците – едно е сигурно: Dacia е...
Read More