McLaren P1: Цифрите

Вече разказахме за McLaren P1 и предположихме, че може да бъде следващата най-велика кола на планетата. Беше само предположение, защото при дебюта на прототипа не бяха обявени цифрите. А те са като резултатите от кондиционен тест на професионален футболист. Разбираш дали ще оцелеят на терена, но все още не знаеш какво могат да направят там...

Вече разказахме за McLaren P1 и предположихме, че може да бъде следващата най-велика кола на планетата.

Беше само предположение, защото при дебюта на прототипа не бяха обявени цифрите. А те са като резултатите от кондиционен тест на професионален футболист. Разбираш дали ще оцелеят на терена, но все още не знаеш какво могат да направят там.

Ускорение, мощност, максимална скорост. Тривиалните показатели за възможностите на една супер кола. McLaren вече обяви данните за бъдещия суперболид Р1.

Бензиновият двигател в комбинация с електромоторите на хибридната система могат да произведат максимална мощност от 903 к.с. От McLaren допълват, че техния Р1 ще ускорява от 0-100 за „по-малко от 3 секунди”, бариерата от 200 км/час ще бъде преминавана за под 7 секунди. Ускорението до 300 км/час ще отнеме не повече от 17 секунди (с 11 по-малко от резултата на неговия предшественик – McLaren F1).

Тези цифри поставят бъдещия Р1 в един много малък и крайно елитен клуб на най-бързите автомобили на планетата. В него вече членуват Bugatti, Koenigsegg, Hennessey и SSC. И цената му е подходяща – стартира от $1,150 млн.

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
Hennesey Venom GT: 725 – 1200 к.с. лудост. Венозно
Брутална американска сила в къси британски дрешки... Филм на ужасите с много...
Read More