Новият Jeep Cherokee: Любов или Омраза?

Новият Jeep Cherokee ще дебютира този месец на автосалона в Ню Йорк. Първите снимки на новата кола плъпнаха из мрежата и ... стана страшно. Вълни от любов/омраза населиха блогове и форуми. Причините са две – първата е конструкцията. В нея елементите на лек автомобил са доста повече от тези на истински всъдеход. Втората е дизайнът – Jeep винаги са били една идея по-консервативни, а тази предница сякаш идва от филма „Пришълецът”.

Въпреки всичко, харесваме Jeep. Почти винаги колите им са  готини, различни и … готини. Понякога ирационални, случва се да са чупливи, дори боклучави. Но от доста години Jeep имат два модела, които конкуренцията не може да стигне – Wrangler и Cherokee.

Новият Jeep Cherokee ще дебютира този месец на автосалона в Ню Йорк. Първите снимки на новата кола плъпнаха из мрежата и … стана страшно. Вълни от любов/омраза населиха блогове и форуми.

Причините са две – първата е конструкцията. В нея елементите на лек автомобил са доста повече от тези на истински всъдеход. Т.е. имаме самоносеща конструкция, която е добра за пътя, но не и за извън него. Втората е дизайнът – Jeep винаги са били една идея по-консервативни, но тази предница сякаш идва от филма „Пришълецът”.

Сценката с разделените предни светлини беше изиграна за първи път от Pontiac Aztec, който с Fiat Multipla е абониран за вселенските класации на най-грозни автомобили. Този похват беше ползван отново и от Nissan Juke, който поразително прилича на куче от породата мопс. А днес, новото Cherokee пристига с подобно лице.

Стигна се до там, че шефдизайнерът на Chrysler – канадецът Ралф Жил публично защити изумителния дизайн на новото Cherokee. Според него, формите на колата са „много съвременни и целта им е да останат такива и след 5 години”.

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
BMW 730d xDrive: Зимна приказка
„Зимна приказка“ е една от последните пиеси, които Шекспир пише преди смъртта...
Read More