MINI John Cooper Works: Да изчезнеш за 90 минути

John Cooper Works изданията на MINI са чиста наслада, която компенсира всичките слабости на тези коли. Като например композицията тип Мики Маус/Принцеса Леа, изградена от кръглия екран и двете духалки в центъра на таблото, за която знаем, че е въпрос на вкус. Или като закачения върху волана оборотомер, чиято горна част е винаги скрита за теб, ако генетичната лотария те е дарила с ръст над 180 см.

Дим да ме няма! Активираната ESP система не позволява да вдигна дим с предните гуми на най-бързите MINIта от серията John Cooper Works, поради което ще трябва да се задоволя със семпло изчезване.

MINI събраха на един паркинг всичките си предложения от силовата гама JCW, за да демонстрират (още веднъж) техните способности, а именно – мощност и маневреност. MINI хеч, MINI Coupe, MINI Countryman, MINI Roadster, MINI Cabrio и (личният ми фаворит) MINI Clubman.


В крайна сметка имаме чудесното и вече познато 1,6 литрово турбо двигателче, разработено от Peugeot Citroen (PSA) и BMW, което в това си издание произвежда 211 к.с., стигащи до пътя чрез предния мост (с изключение на всъдехода Countryman, който е 4х4). Все така жизнерадостно и все така ентусиазиращо с ускорение от 0-100 км/час за всички модели от под 7 сек.

Към това добавяме и скандално ниския разход на гориво, който по каталог е под 7 л./100 км, а в реални условия е под 10 л./100 в изнервящия градски трафик.

Чиста наслада, която успешно компенсира всички малки слабости на MINI. Като композицията тип Мики Маус/Принцеса Леа, изградена от кръглия екран и двете духалки в центъра на таблото, за която знаем, че е въпрос на вкус. Както и закачения върху волана оборотомер, чиято горна част е винаги скрита за теб, ако генетичната лотария те е дарила с ръст над 180 см.

Това е MINI JCW – чиста радост и ентусиазъм в компактна дизайнерска опаковка.

More from Бранимир Николов
Peugeot 508: Френски парфюм с аромат на Волфсбург
Peugeot 508 е перфектната служебна кола. Определено представителна, впечатляващо икономична, повече от...
Read More