Getaway: Софийски Mustang на големия екран

Със сниманата у нас холивудска продукция Getaway, с Итън Хоук и Селена Гомез в главните роли, обаче е друго. Представи си филм, който комбинира Drive, Транспортер и малко от Преди изгрев/Before Sunrise (отново с Итън Хоук). Сега си го представи сниман в София. На жълтите павета, на Драган Цанков до метрото, на Витошка до Съдебната палата, на Скобелев до НДК и т.н.

Преди около 15-на години българските медии опищяха републиката с гостуването на Катрин Деньов. Тя бе е една от първите наистина значими кино звезди, които за по-евтинко снимаха вносните си продукции в България. Спомням си, че когато случайно зърнах филма (Изток-Запад от 1999 г.) по телевизията го разпознах по жълтите павета и Царския дворец в една от външните сцени. Днес маса второразредни и треторазредни холивудски продукции се снимат в България, така че местните пейзажи не са рядкост на големия екран.

Със сниманата у нас холивудска продукция Getaway, с Итън Хоук и Селена Гомез в главните роли, обаче е друго. Представи си филм, който комбинира Drive, Транспортер и малко от Преди изгрев/Before Sunrise (отново с Итън Хоук). Сега си го представи сниман в София. На жълтите павета, на Драган Цанков до метрото, на Витошка до Съдебната палата, на Скобелев до НДК и т.н. Места, които са ни прекалено близки. Getaway разказва за Брент (Итън Хоук), който с помощта на Кид (Селена Гомез) трябва да седнат зад волана на един Ford Mustang Shelby GT Super Snake, за да изпълняват заповедите на мистериозен злодей (Джон Войт), който държи в плен съпругата на Брент.

Сега идва най-интересното. Мустангът от филма е със софийска регистрация. Няма лъжа, няма измама, табелата ясно се чете – „СА 7289 ВХ”. С български номера са и повечето от другите автомобили, снимани в гонките и преследванията на Getaway. Какво говорим, дори полицейките автомобили са Opel Astra, макар и в малко по-различен „десен”…

Трейлърчето само подсказва какво да очакваме.

More from Бранимир Николов
Дрифтът е танц
Дрифтът е танц, уважаеми. Ако не вярваш, виж това видео на LAP.BG...
Read More