12 снимки за чао на Land Rover Defender

Понякога поданиците на Нейно Величество са твърде консервативни. Понякога това е добре. Какъвто е случая с Land Rover Defender. Но колкото и да си консервативен, в един момент просто трябва да стъпиш в крак с времето. И за Defender това означава край на производството.

Понякога поданиците на Нейно Величество са твърде консервативни. Понякога това е добре. Какъвто е случая с Land Rover Defender. Но колкото и да си консервативен, в един момент просто трябва да стъпиш в крак с времето. И за Defender това означава край на производството. Което ще се случи след през 2015 г. Тогава ултимативният британски всъдеход ще направи 67 години конвейрен живот. Погледнато отвсякъде е силен резултат.

Факт е, че тази кола е твърде архаична по днешните стандарти. Също така е факт, че днес тя е точно толкова невъзможно високопроходима, колкото е била и през `48 г. И по тази причина Defender продължи да бъде успешен много отвъд стандартните 7 години производствен живот.

Тъгата е задължително усещане при раздялата с подобна икона. Но от Land Rover успокояват с информацията, за подготовката на наследник. Ще бъде интересно да научим повече за бъдещия съперник на Jeep Wrangler и Mercedes-Benz G Klasse.

А междувременно ще се насладим на 12 отлични кадъра на отиващия си Defender. В случай, че ви се четат истории за него – отскочете при нашите приятели от aboutcars.bg. Те имат нещо интересно.

Tags from the story
, ,
More from Бранимир Николов
Финалистите за кола на годината в България 2017
Ясни са финалните претенденти в българския конкурс за кола на годината за...
Read More