Vilner: История за нов адрес и стар Corvette

Атанас Вилнер, един от любимите ни автомобилни персонажи на местна почва показа новото си студио и стария си Corvette. В един ден. Харесваме ги. И двете.

Атанас Вилнер, един от любимите ни автомобилни персонажи на местна почва показа новото си студио и стария си Corvette. В един ден. Харесваме ги. И двете.

Новият адрес на Vilner е в столичния квартал „Хладилника” на ул. „Ст. Л. Костов” № 3. Там автомобилите получават собствена индивидуалност и характерния почерк на Вилнер. На това място се прави дизайнът, там се случва и ръчната изработка. Без високи витрин, но пък с дух и атмосфера.

А те раждат интересни проекти. Като класическия Stingray Corvette от 1976 г., който Атанас Вилнер прави за себе си. Двегодишен проект, който включва цялостна реставрация на колата и фини персонализации, допълващи духа на онова време. Когато мощността идва единствено от работния обем, но е напълно достатъчна, за да чертае дебели черни линии от гума по Main Str.

5,7 литровия V8 Small Block на Chevrolet получава нови глава, валове, както и два двойни карбуратора на Edelbrock Performance. Генерацията е скъсена и изнесена отстрани на каросерията, това е готин цитат от Viper. Който буквално може да ти свали кожата.

Каросерията получава нов, трислоен лак в кафяво с перлен ефект. Той е в пълна хармония с изобилието от блестящ хром, покрил и класическия външен багажник, за който пък е изработен ретро куфар от камилска кожа. Задължително условие за класическото GT, с което да пърпориш по някой високопланински проход.

Интериорът докосва с ретро футуризъм. Всички основни елементи са запазени в оригиналния си вид и в същото време е фрашкано с модерни детайли. Шайбите на оборотомера и километража светят в неоново синьо, стереото е с класическа форма, но всъщност е турбомодерен плейър McIntosh. Тапицерията на седалките е комбинация от телешка напа и бокс, дискретно украсени с лазерно гравиране.

More from Бранимир Николов
Минимаймуна кара минимотор много добре…
Валентино Роси на маймунския свят. Този примат е нещо като супербайк версията...
Read More