Тежка вечер за BMW-истите в София: BMW X5 и BMW Bullshark на Vilner

Четвъртъкът се оказа натоварен за любителите на BMW в София. Новият Х5 получи официалната си българска премиера в бизнес сграда Вертиго. Минути по-късно, в зала Рейнбоу плаза, за пръв бе покзано BMW Bullshark на студио Vilner. И ако Х5-цата ще я виждаме все по-често, то машината на Vilner е произведена в един единствен екземпляр.

Четвъртъкът се оказа натоварен за любителите на BMW в София. Новият Х5 получи официалната си българска премиера в бизнес сграда Вертиго. Минути по-късно, в зала Рейнбоу плаза, за пръв бе покзано BMW Bullshark на студио Vilner.

И ако Х5-цата ще я виждаме все по-често, то уникатът на Vilner е произведен в един единствен екземпляр. И само от неговия собственик зависи колко рядко ще се появява на пътя.

BMW Bullshark е важен проект за автомобилната общност на България. Не за друго, а защото виждаме раждането на първото custom ателие в България. И ако досега момчетата на Наско Вилнер печелиха популярност с филигранните интериори на автомибилите, които напускат ателието им, днес виждаме друго – цялостна персонализация. Отвън и отвътре и под предния капак.

Наско Вилнер споделя, че това е първия му проект от този мащаб и не крие, че е жаден за още. А с BMW Bullshark вдига летвата високо.

По отношение на дизайна, колата е на ръба на това да бъде „прекалена”. Тежка и агресивна стойка, която крещи „динамика”. Уау, чак пък толкова! От друга страна, нека сме честни – персонализациите са точно това. Малко разкош, малко пинизи, много детайли.

BMW Bullshark на Vilner започва земния си път като BMW 645 Ci, шаси Е63. В процеса на превръщането му в Bullshark, колата губи всичко с изключение на тавана и вратите. Те са заменени от нови брони, спойлери, огледала, липове, прагове, калници, преден и заден капаци. Изработени са от композитни материали и карбон, а цветовата комбинация е тъмно кафяво и синьо. Не е делнична комбинация и изглежда повече от ефектно. Част от гостите коментираха, че не биха заложили на тази карта, но в случая на BMW Bullshark стои чудесно.

ОК, богатите и известните вече имат къде да правят колите си единствени. Да им е честито. На нас ни остава тихата радост, че бяхме част от тази случка. Не заради богатите и известните, тяхната БГ версия оставяме без коментар. А защото това събитие направи автомобилната култура на България по-богата. В тези тъжни дни, това е чудесно.

Наистина.

А новото BMW X5 скоро ще бъде на гости на БГ Автоблог.

More from Бранимир Николов
Големи автомобилни лъжи
900 млн. долара. Толкова ще плати GM в извънсъдебно споразумение с прокуратурата...
Read More