Maserati Ghibli няма е българският автомобил на годината. Въпреки амбицията

Тузарско, италианско, с огромен двигател – това е Maserati Ghibli. Кой не би го пожелал в гаража си? За членовете на Пресавтоклуб България обаче, премиум седанът на Maserati не е достатъчно добър, за да се класира във финалната петица, от която след ново гласуване ...

Тузарско, италианско, с огромен двигател – това е Maserati Ghibli. Кой не би го пожелал в гаража си? За членовете на Пресавтоклуб България обаче, премиум седанът на Maserati не е достатъчно добър, за да се класира във финалната петица, от която след ново гласуване ще бъде избран Автомобил на годината за 2014 г.

 

Конкурсът „Автомобил на годината” има богато досие със странни резултати и абсурдни подходи. Но отпадането на Ghibli не е сред тях. Нека не се лъжем, разкошният седан с цена от около 200 хил. лв. е много извън българските бит и душевност. Не, че не го искаме – напротив. Но и не гласуваме за Автомобил на годината на Лихтенщайн.

Категория “Автомобили”
Номинациите
1. Mazda6
2. Opel ADAM
3. Skoda Octavia
4. BMW серия 4
5. Peugeot 308
Прогнозата на БГ Автоблог: Очертава се оспорвана битка между 308, Octavia и 6-та на Mazda, като смятаме, че победителят ще бъде 308 или Octavia.

Категория “4×4”
Номинациите
1. Opel Mokka
2. Range Rover Sport
3. Ford Kuga
4. BMW X5
5. Suzuki SX4 S-Cross
Прогнозата на БГ Автоблог: Финалната схватка ще е между Range Rover Sport и BMW X5

Категория “ВАН”
Номинациите
1. Dacia Dokker
2. Citroen C4 Picasso / Grand C4 Picasso
3. Fiat 500
Прогнозата на БГ Автоблог: Никой не прави ванове като французите. Все пак, те измислиха сегмента и смятаме, че Citroen C4 Picasso ще се наложи безапелационно.

More from Бранимир Николов
Българската нишка в автомобилната индустрия
„Българският автомобил” или по-точно неговата липса е един огромен и болезнен комплекс...
Read More