Самоизтръскващи се чистачки. Без майтап

В момента Банско се рекламира по телевизията с мартенския си сняг, но според Емо Чолаков, не след дълго и той ще бъде минало. Но когато снегът падне, трябва да изчистим колата и най-вече челното стъкло. Което може да бъде неприятно, особено ако навън е истински студено и брули вятър. Детройтската фирма Motor City Wiper има решение точно на този проблем - самоизтръскващи се чистачки. Без майтап.

В момента Банско се рекламира по телевизията с мартенския си сняг, но според Емо Чолаков, не след дълго и той ще бъде минало. Но когато снегът падне, трябва да изчистим колата и най-вече челното стъкло. Което може да бъде неприятно, особено ако навън е истински студено и брули вятър.

Детройтската фирма Motor City Wiper има решение точно на този проблем – самоизтръскващи се чистачки. Без майтап.

В БГ Автоблог винаги сме харесвали нестандартните решения за нестандартни ситуации (като турбо-свирката и ладата-сибирячка), но тази иновация е класи над тях със семплата си практичност.

Системата се контролира с два бутона, разположени до контактния ключ. Тяхното активиране кара чистачките да потропват върху стъклото по същия начин, по който и ние бихме ги чистили от сняг и лед. Действително, изобретението на Motor City Wiper не е от най-нежните в отношенията си с челното стъкло на колата, което ни припомня десетки хорър истории за пукнати през зимата челни стъкла.

Новаторите със самоизтръскващите се чистачки са осъществили контакт с производителите на автомобили в Детройт, но не са получили топъл прием. В момента Motor City Wiper търси финансиране от бизнес-ангели, които ще подкрепят производството на „иновацията”.

Източник: Autoblog.com

Tags from the story
, ,
More from Бранимир Николов
Уникално Maserati, прототип от Nissan и над 70 премиерни за България коли са звездите на Sofia Motor Show 2015
Изложението отваря врати за посетители от 17 октомври и ще приключи на...
Read More