Ферари в съдебна битка за facebook страница

Ferrari са безспорно една от най-вълнуващите автомобилни марки и безспорно една от най-неприятните. Вълнуващи заради автомобилите, които произвеждат и неприятни заради спорните методи, които използват в общуването с външния свят. Последното намира ново доказателство в случая със Сами Васеми, който е бил на 15 години, когато стартира фен страница на Ferrari във Facebook. 6 години по-късно, младият ентусиаст е в съдебна схватка с любимците си от Маранело.

Ferrari са безспорно една от най-вълнуващите автомобилни марки и безспорно една от най-неприятните. Вълнуващи заради автомобилите, които произвеждат и неприятни заради спорните методи, които използват в общуването с външния свят.

Последното намира ново доказателство в случая със Сами Васеми, който е бил на 15 години, когато стартира фен страница на Ferrari във Facebook. 6 години по-късно, младият ентусиаст е в съдебна схватка с любимците си от Маранело.

Швейцарецът Васеми бързо успява да привлече 500 хил. последователи в своята фен страница, когато през 2009 г., Ferrari го поздравяват за успеха и искат административните права върху нея заради „правни съображения”. Сами Васеми все още може да управлява страницата, но Ferrari одобряват нейното съдържание. Малко по-късно, чиновниците в Маранело спират достъпа на Васеми до страницата, която самият той е създал.

Швейцарският младеж завежда дело срещу Ferrari с искане за компенсация на положения труд от 5500 часа на стойност от 10 млн. швейцарски франка, равни на около $11 млн.

Италианците завеждат контрадело за неправилна употреба на търговската марка Ferrari, включително рекламиране на други продукти във фен страницата, както и заради, забележете, разпращане на покани за 18-я рожден ден на Сами Васеми.

Пред Automotive News Europe, говорителят на марката Стефано Лаи обявява, че проблемът не е с Facebook, нито с феновете, а с тези, които използват интелектуалната собственост на Ferrari, за да печелят пари за себе си.

Кой е крив и кой е прав ще реши швейцарският съд. Но неприятната миризма, която се разнася от конюшните на черното конче в Маранело става все по-натрапчива.

ferrari-world-opening-large006

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
Зелени човечета
Ековълната е по-мощна от всякога. Всички искат да са зелени. Да не...
Read More