Невидимата технология на Land Rover е възхитително умна. Без майтап

Всеки сядал зад волана на всъдеход или дори истински офроуд автомобил се е сблъсквал с липсата на идея относно това, което се намира напред. Случва се винаги, когато колата е висока и наклонът дава гледка повече към небето, отколкото към пътя. Land Rover имат решение за този проблем. И то какво ...

Всеки сядал зад волана на всъдеход или дори истински офроуд автомобил се е сблъсквал с липсата на идея относно това, което се намира напред. Случва се винаги, когато колата е висока и наклонът дава гледка повече към небето, отколкото към пътя.

Най-доброто, което можеш да направиш в такива ситуации е … да имаш невидимата система на Land Rover. Тя решава проблема с изумително просто и елегантно решение, което включва (естествено) набор от камери и интелигентен head-up дисплей. Той сякаш прожектира върху предния капак видео на настилката под колата, включително и позицията на предните гуми. Системата се активира при изкачване на наклон и силно наподобява на виртуална реалност. Без майтап, виж тук.

Очаква се тази иновация да бъде достъпна с новото поколение на Land Rover Discovery. Ако показаното от предварителните пресснимки е вярно, тази кола ще бъде стилов скок напред – гладка централна конзола без физически бутони, три реда седалки и дори панорамен стъклен покрив. За доброто старо Disco това далеч не е малко.

Виж видеото

Tags from the story
,
More from Стоил Моллов
9 (много) интересни коли от Женева `14
Прес-дните на автосалона в Женева вече са минало и БГ Автоблог излиза...
Read More