Mercedes връща Maybach в играта? Не точно

С Майбах си казахме „чао” в края на 2011 г. Това се случи, защото (в БГ) марката беше харесвана от типажи като Азис и милионершата (и кандидатка за евродепутат) Евгения Банева. В чужбина, Maybach спечели портфейлите на руски олигарси и щатски хип-хоп звезди. Но не успя да се справи с конкуренцията на Rolls-Royce и Bentley, вероятно защото приличаше силно на Mercedes S-класа. Но сега изглежда, че Maybach се връща.

С Майбах си казахме „чао” в края на 2011 г. Това се случи, защото (в БГ) марката беше харесвана от типажи като Азис и милионершата (и кандидатка за евродепутат) Евгения Банева. В чужбина, Maybach спечели портфейлите на руски олигарси и щатски хип-хоп звезди. Но не успя да се справи с конкуренцията на Rolls-Royce и Bentley, вероятно защото приличаше силно на Mercedes S-класа.

Но сега изглежда, че Maybach се връща. Отдавна е ясно, че Mercedes искат да имат модел, който стои над текущия флагман S600. Дори бяха забелязани на Нюрбургринг (Нордшлайфе, без майтап), където тестваха свръхлуксозна лимузина с гигантски размери.

Според информация на Ройтерс, името Maybach се връща за удължена модификация на S-класата, която ще бъде с 20 см. по-голямо междуосие в сравнение с най-големия базов модел. Най-крупното издание на S-класата на Mercedes ще носи името Pullman. Тази модификация ще бъде по-дълга и от Maybach версията като за разлика от нея ще включва още един ред седалки, които са с гръб към движението.

Всичко това ще стане сигурно по-късно тази година, когато на автосалоните в Гуанджоу и Лос Анджелис се очакват премиерите на двете грандиозни S-клас издания.

Maybach-1

Tags from the story
, ,
More from Бранимир Николов
Топ 6: Разочарования от Женева 2012
Електрическата класика Morgan, дългата база на микроскопичната малолитражка Fiat 500, увисналата моделка...
Read More