БМВ Събор `14: Как едно Субару кално открадна шоуто

Най-голямото събитие за годината на най-голямата автомобилна общност в България вече е минало. Този път, традиционният БМВ събор ще се помни с най-готините баварки на републиката, с почти отсъстващото официално представителство на марката в България и с едно зелено Субару с барабанни спирачки отзад.

Всъщност, Субаруто открадна шоуто на баварските фенове със спорна от естетическа гледна точка серия пергели в калта. Истинската изненада обаче се явява стопанската иницатива на анонимния заралия със зелената Импреза, който срещу скромната сума от 10 лв. извади доста затънали в калта БМВ-та. Тук единствения смислен въпрос е

„Къде са били Х3-те и Х5-те?”

И всичко това се случи докато локалните крале на задното предаване бяха на годишното си поклонение. Вероятно по тази причина в българския БМВ форум и в момента гори малък пожар, в който блещукат всякакви искри. От „трябваше да го пребием” през „ама като стане напечено, нинджите с клавиатурите минават в стелт моуд” до нещо като „искам догодина да се плаща само по банков път и така местните мургавелковци и всички останали рогачи няма да ни тролят партито”.

В крайна сметка, 4-дневното БМВ събитие на писта Дракон край пловдивското село Калояново видя над 6000 посетители, много и впечатляващи машини, отлични времена и за първи път турове с т.нар. стартови решетки, при които се тръгва с летящ старт.

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
BMW 1 M vs. Renault Megane RS 265 Trophy
Откъдето и да го гледаме, няма разумни аргументи, които да спасят реномето...
Read More