История, класика и трошки си направиха среща пред Ал. Невски

Български автомобилен клуб Ретро празнува 25 години и го прави с традиционния ретро парад, организиран по време на шофьорския празник, който (ако не знаете) се отбелязва на Спасов ден. Мястото на събитието отново е паважа пред катедралата Св. Ал. Невски. Участниците не бяха безкрайно много, но сред тях имаше и безкрайно интересни машини. Видя се и една легенда. И това е състезателното BMW 319 кабрио на Димитър Соколов, вероятно най-успелият български автомобилен пилот от годините преди Втората световна война.

Български автомобилен клуб Ретро празнува 25 години и го прави с традиционния ретро парад, организиран по време на шофьорския празник, който (ако не знаете) се отбелязва на Спасов ден. Мястото на събитието отново е паважа пред катедралата Св. Ал. Невски.

Участниците не бяха безкрайно много, но сред тях имаше и безкрайно интересни машини. Видя се и една легенда. И това е състезателното BMW 319 кабрио на Димитър Соколов, вероятно най-успелият български автомобилен пилот от годините преди Втората световна война. До двуместната антика се навърташе и синът на Соколов, Бойко. Истинска магия, като имаш предвид историческата стойност на този момент, а като добавиш факта, че в света са останали само 3 такива машини – можеш да полудееш.

Да, BMW-то на Соколов е в окаяно състояние, но все още е в България и на предрадиаторната си решетка носи емблема „Български автомобиленъ и турингъ клубъ”.

More from Бранимир Николов
Lancia Ypsilon: Градското dolce vita на порасналото момиче
Дали е еманципация или нещо друго, но прави ли ви впечатление, че...
Read More