20-годишно VW Scirocco е най-бързата кола в България

VW Scirocco на над 20 години стана най-бързата кола в България. Това се случи на ІІ кръг от националния шампионат по драг рейсинг, а Scirroco-то записа феноменално време от 8,579 сек. за ¼ миля при скорост от 275,89 км/час. Респектиращо! Колата е шокиращо бърза, а като се има предвид кошмарната настилка на писта „Бършен” край Сливен, може да се очакват и по-добри времена, включително слизане на терена на 7-те секунди.

VW Scirocco на над 20 години стана най-бързата кола в България. Това се случи на ІІ кръг от националния шампионат по драг рейсинг, а Scirroco-то записа феноменално време от 8,579 сек. за ¼ миля при скорост от 275,89 км/час.

Респектиращо! Колата е шокиращо бърза, а като се има предвид кошмарната настилка на писта „Бършен” край Сливен, може да се очакват и по-добри времена, включително слизане на терена на 7-те секунди.

20-годишният VW постига всичко това благодарение на двигател Nissan RB26DET. Той дава около 1000 к.с. при задните гуми. Машината е подготвена от Heed Auto и ти да видиш изненада, може да начертае асфалта с вонящи следи от гума.

More from Бранимир Николов
F1 болид, новата А8 и над 80 премиери (част от които нелепи) на Sofia Motor Show 2017
Безспорно най-голямото събитие на автомобилния календар в България за тази година е...
Read More