Зелено LaFerrari е новата кола на Джей Кей от Jamroquai

Също като мен и теб, фронтменът на Джамирокуай има отличен вкус за автомобили. Но за разлика от мен и теб, той може да си ги позволи. В гаража му има около 60 автомобила, от класически 1000-кубиков FIAT Abarth през диктаторски Mercedes Pullman до гарваново черно Ferrari Enzo. Но сега Джей Кей бръмчи по британските пътища с още по-впечатляваща придобивка. Тревисто зелено Ferrari LaFerrari.

Също като мен и теб, фронтменът на Джамирокуай има отличен вкус за автомобили. Но за разлика от мен и теб, той може да си ги позволи.

В гаража му има около 60 автомобила, от класически 1000-кубиков FIAT Abarth през диктаторски Mercedes Pullman до гарваново черно Ferrari Enzo. Но сега Джей Кей бръмчи по британските пътища с още по-впечатляваща придобивка. Тревисто зелено Ferrari LaFerrari.

Ferrari с цвят различен от червеното е отлична идея. Жълтото, черното и синьото не са рядкост, но зеленото е. Особено в нюанс, в който е решено зимното палтенце на жабока Кермит.

10390411_10152196011908333_244431085174724645_n

Най-любопитното в зеленото LaFerrari на Джей Кей не е психеделичния му цвят, а по-скоро мистериозната дупка в задния спойлер. Тя е на мястото, където би следвало да бъде регистрационната табела. Слабо вероятно е което и да било от 499-те LaFerrari да напусне завода с подобно „отвърстие”, но пък не е невъзможно да получи дефект при доставката. Представяш ли си?

Само за протокола, припомняме, че Ferrari LaFerrari е актуалната суперкола на кончетата от Маранело. Струва милион и половина в щатски долари, има 12-цилиндров двигател, който се развърта до 9000 об./мин. и се комбинира с хибридна KERS система (внос от Ф1). Общата им мощност е 963 к.с. С тяхна помощ, LaFerrari ускорява от 0-200 км./час за 7 секунди.

И шофьорската ти книжка вече е на трупчета.

More from Бранимир Николов
Spyker: А един руснак върти едни пари
Откакто се появи на хоризонта, малката компания Spyker Cars се отличаваше с...
Read More