#найвълнуващотопътуване: част 1

Човек е човек, когато е на път. Може да ви се струва клиширано, обаче е вярно. Защото интригата не е толкова в стигането от точка А до точка В, колкото в случките и срещите, които ни връхлитат по пътя. Те ни правят (много) по-богати. И мъдри. Джак Керуак е писал точно за това.

Човек е човек, когато е на път. Може да ви се струва клиширано, обаче е вярно. Защото интригата не е толкова в стигането от точка А до точка В, колкото в случките и срещите, които ни връхлитат по пътя. Те ни правят (много) по-богати. И мъдри. Джак Керуак е писал точно за това.

По тази причина тракащият тези редове щеше да се гръмне от възторг, когато получи покана да се включи в един от българските отбори на #ExcitingDrive – международна кампания на Shell, която събира фенове и публични личности в един автомобил с единствената цел да попътуват заедно.

Къде случайно, къде не толкова, БГ Автоблог беше в отбора на Мария Силвестър. Няма как пътуването в компанията на органично луда провокаторка да не се превърне в експлозия от смях, социална идиотека и безброй смахнати истории. И така си беше! Ако си поне малко любопитен, какво е усещането да бъдеш част от подобно приключение, следващите редове са за теб. Но се зареди с търпение – множко са и по тази причина чупим историята на няколко части.

 

Хората

Мария Силвестър. Знаете я, тя е тази телевизионна кукувица, която ще изскочи от часовника/телевизор и ще разпилее чар, смешки и провокации, чийто обект не е 100% сигурен дали е обект на присмех или да. Тя е избрала и другите двама участници в пътуването.

Алекс. Моторджия, един от малкото мотоциклетни състезатели в България, който е достатъчно добър, за да се пуска както в мотокрос стартове, така и в пистови състезания. Мисли за него като за бившия Ф1 шампион Кими Райконен, който имаше кариера както във формулата, така и в рали шампионата. И също като него се обажда рядко, но качествено.

Мира. Още една странна птица, сякаш изборът на Мария Силвестър може да е друг. Учила е заедно с Бареков в университета, но по-интересното около нея е часовникарската й обсесия. Бута симпатичен блог за (изненада) часовници. Това е семейният им бизнес вече трето поколение. Шансовете това да продължи и в бъдеще са огромни …

Бранимир. Основател, създател и единствен автор в БГ Автоблог. Не намира за удачно да описва себе си и не съжалява за което.

Колата

VW Golf Sportsvan 1.6 TDi DSG. Това е новото издание на Golf Plus и поредното доказателство, че в автомобилния бизнес думата „sport” е жертва на безсрамна злоупотреба. Тази кола е точно толкова спортна, колкото майонезата със 6-те й Е-та е здравословна. За сметка на това е доста по-просторна от стандартен голф и о, чудо – на гърба на предните седалки има масички като в готин автобус. Харчи скандално малко и изглежда относително невзрачно. Може би по тази причина, отборът ни не се щракна с нея нито веднъж.

???????????????????????????????

Горивото

Shell V-Power Nitro Plus. Най-доброто от най-големите. Нямаме база за сравнение, тъй като зареждахме само с това.

Маршрутът и времето

Трябваше да тръгнем от София и да стигнем до Бургас, където да се щракнем пред морското казино. Всичко останало е волна програма. Трябва да се вместим в три дни. От сряда до петък следобед.

Наградата

Посещение в завода на Ferrari в Италия като гости на основния им спонсор Shell. ОК, ще ходим заедно в Италия! Не на всяка цена, но личното ми усещане за краен резултат е такова…

Очаквайте част 2 на #найвълнуващотопътуване! Междувременно можете да подкрепите нашия отбор с гласуване във Фейсбук приложението на Shell  и Дарик кафе като чукнете върху този линк: https://www.facebook.com/Darik.Cafe/app_1459992117594528. Може и да спечелите ваучер за гориво от Shell, кой знае …

More from Бранимир Николов
Opel OnStar: Виртуален асистент в колата
Siri е виртуалният асистент, който получавате със всеки iPhone. Подобни решения имат...
Read More