Топ 5 премиери от автосалона в Париж

Бихме искали да можем да ви зарадваме с френско шампанско или поне с френски парфюм, но уви – офертата е за бърз преглед на най-интересните коли от тазгодишния парижки автосалон. Този път имаме нещо изключително, нещо дяволски красиво, нещо много икономично, нещо истински брутално и нещо несериозно.

Бихме искали да можем да ви зарадваме с френско шампанско или поне с френски парфюм, но уви – офертата е за бърз преглед на най-интересните коли от тазгодишния парижки автосалон. Този път имаме нещо изключително, нещо дяволски красиво, нещо много икономично, нещо истински брутално и нещо несериозно.

Volkswagen XL Sport

Изглежда като Audi R8 с елементи от Nissan GT-R и на това отгоре има режещ V2 мотоциклетен двигател от Ducati. VW могат да се похвалят с поне още една толкова изключителна кола и това е Bugati Veyron. Драмата е, че XL Sport няма да разчита на ексцесивна мощност, а на комбинацията от ниско тегло, перфектна аеродинамика и … мотоциклетен двигател. Само 250 бройки ще бъдат произведени от XL Sport и те ще се превърнат в класики. Като това далеч няма да е заради гарнирания с масивно дърво скоростен лост.

Lamborghini Asterion

Има ли нещо по-хубаво от възхитителен италиански дизайн и 900 к.с. в една каросерия? Първото хибридно Lamborghini се нарича Asterion и за разлика от Toyota Prius, определено се забелязва. Изглежда убийствено както отвън, така и отвътре. Батериите му ще бъдат достатъчни за около 40 км електрически пробег и то със скорости над 120 км/час. През останалото време, бензиновият V10 ще се радва да пищи зад гърба на шофьора и неговия спътник.

Citroen C4 Cactus 2L

Има нещо много готино в идеята за леко повдигнат, неангажиращ и в същото време естетски автомобил на базата на стандартната С4, която (Citroen, съжалявам) е посредствена машина. Това е C4 Cactus. А сега си представяме, че вместо хибридни батерии и електромотори, можем да имаме технология при която бутилка със сгъстен въздух се пълни с кинетична енергия при зареждане, а при разреждане – отдава такава. Въздухът под налягане в този случай води до разход на гориво от 2 л./100 км., което както и да си го погледнеш е мечтата на всеки бакшиш.

Mercedes C63 AMG

Нашите уважения по адрес на Mercedes AMG GT Coupe, което със сигурност ще накара вездесъщото Porsche 911 да тича за парите си, но немската звезда на френския бал е С63 AMG. Защото разхожда същия двигател със същите 503 к.с., но в черупката на нещо делнично, което решава много проблеми с практичността. Не е толкова ефектно и всички М3-ки ще искат да се дърпат с тази кола, но тя е чудовищна V8 машина, изпълнена по най-добрите тевтонски традиции.

Audi TT Sportsback

Разбираме момчетата и момичетата от Audi, които много се радват на успеха на своето Golf-базирано купе, но не разбираме защо искат да го превърнат в стандартен хеч с 5 врати. Истината е, че заради гъвкавата си модулна платформа, концернът VW може да създава всякакви автомобилни русалки. И не се колебае да го прави, като една от тях е пред очите ни. Твърди се, че Audi планират цяла ТТ-серия, което ни кара да тръпнем в очакване на евентуално ТТ-комби и ТТ-SUV. Може би и стреч лимузина с ландау покрив, но това се чака за 2-ро тримесечие на `16 г.

More from Стоил Моллов
5 интересни и безплатни смартфон игри. И всичките с автомобили
Също като лющенето на белот, да цъкаш игрички е тотална загуба на...
Read More