Това Audi RS7 направи безпилотно кръгче на Хокенхайм с 240 км/час

Google отдавна експериментират с безпилотни автомобили, като упорито твърдят, че това е бъдещето. Ние категорично сме несъгласни. От Audi обаче дават най-доброто от себе си, за да ни оборят. Те пуснаха свръхбързата си баржа RS7 да направи тур на Хокенхайм, като тя НЕ БЕ управлявана от човек. Беше засечена и максимална скорост от над 240 км/час, което е впечатляващо, откъдето и да го погледнеш.

Google отдавна експериментират с безпилотни автомобили, като упорито твърдят, че това е бъдещето. Ние категорично сме несъгласни.

От Audi обаче дават най-доброто от себе си, за да ни оборят. Те пуснаха свръхбързата си баржа RS7 да направи тур на Хокенхайм, като тя НЕ БЕ управлявана от човек. Беше засечена и максимална скорост от над 240 км/час, което е впечатляващо, откъдето и да го погледнеш.

Постига се чрез дигитален мапинг, GPS навигация и няколко компютъра, инсталирани в багажника. Секретен Audi софтуер управлява всичко това, за да може RS7-та да измине 3,7 км по Хокенхаймринг с относително висока (на моменти) скорост от 240 км/час.

Немската марка смята безпилотните автомобили за въпрос на време. Според инженерите от Инголщад, това ще се случи в близките 10 години. Но преди влизането на безпилотните технологии в модерните автомобили ще трябва да се променят законите, които в момента не допускат управлявани от компютри коли.

GT Spirit покриват темата с интересно клипче

More from Бранимир Николов
Шкода Фабия е българската кола на годината за 2015
Пресавтоклуб България връчи вчера годишните си отличия за български автомобил на годината....
Read More