Предпремиера: Новият Opel Astra стъпи в България

Малко преди официалната премиера на новата Astra, имахме шанса да я видим от плът и кръв в България. Ключовият за Opel модел се представи в графитени одежди, допълнени с умопомрачително красиви джанти. И още ...

Малко преди официалната премиера на новата Astra, имахме шанса да я видим от плът и кръв в България. Ключовият за Opel модел се представи в графитени одежди, допълнени с умопомрачително красиви джанти.

Новата Астра ще направи българската си премиера на Софийския автосалон /17 – 24 октомври/, а продажбите й ще започнат веднага след това. Цените ще стартират от малко под 30 хил. лв., като версията с най-малкия дизелов двигател ще е около 33 хил. лв.

Макар външно да е близка до отиващото си поколение, новата Астра е изградена върху изцяло нова модулна платформа. Този факт позволява на инженерите да генерират повече вътрешно пространство при по-малко междуосие, като най-осезаемо това се усеща на задните седалки. Добрите новини за Астра далеч не свършват до тук. Новият модел е с около 200 кг по-лек в сравнение със стария, а това означава по-добра динамика, по-добра икономичност и в крайна сметка – по-малко замърсяване на въздуха.

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
Maserati Kubang: Вероятно светът има нужда от него
Ъъъ, сякаш предпочитаме комби версия на Quattroporte пред поредната тлъста 4х4 каляска....
Read More