Истината за спирането на Auto Bild в България: Не е вярно

От съобщението става ясно, че за момента се замразява присъствието на списанието на българския пазар, причини за това не се посочват. Но от S Media Team обявяват, че решението на немското издателство Axel Springer, собственик на марката Auto Bild, е било изненадващо и неочаквано. Истината обаче не е точно такава.

В началото на седмицата, S Media Team – издател на българската версия на Auto Bild обяви в съобщение до медиите, че списанието спира да излиза.

От съобщението става ясно, че за момента се замразява присъствието на списанието на българския пазар, причини за това не се посочват. Но от S Media Team обявяват, че решението на немското издателство Axel Springer, собственик на марката Auto Bild, е било изненадващо и неочаквано.

Истината не е точно такава. Българска версия на Auto Bild ще има. Свениа Фридрих от отдел „Комуникации“ на Axel Springer сподели за БГ Автоблог:

Екипът на Auto Bild е изключително доволен от главния си редактор в България Ралф Петров и неговия екип, и не вижда причина да спира излизането на Auto Bild в България. Auto Bild прекратява договора си за дистрибуция и производство с досегашния си партньор S Media Team и ще разчита на нов в лицето на Via Bulgaria GmbH.

Както Springer, така и S Media Team не обявяват причината за раздялата си. По непотвърдена информация, става дума за неплатени лицензионни такси.

Потърсихме Ралф Петров, главен редактор на Auto Bild в България, който потвърди смяната на българския издател. Via Bulgaria е собственост на Петров и към момента тя ще издава Auto Bild у нас.

Най-важното обаче е това, че Auto Bild ще пропусне само един брой, за да може промяната да не влияе върху читателите на изданието.

More from Бранимир Николов
BMW 650i: Смущаващо забележителна
Тя не може да те остави равнодушен. Минувачите я озяпват с такова...
Read More