4 изключителни прототипа от автосалона във Франкфурт и едно забележително падане

Както винаги, автосалонът във Франкфурт е фрашкан с бляскави премиери, впечатляващи машини и божествени момичета. Споделяме 5 концепции, на които задължително трябва да се обърне внимание. Чети и ще разбереш защо!

Bugatti Vision Gran Turismo


Хард кор геймърите вече са виждали тази кола в Gran Turismo 6, но сега имаме ункалния шанс да я видим в нещо повече от процесорно генерирани пиксели. За съжаление нямаме никакви информация за двигателя, който движи това чудовище, но пък е видимо, че това е машината, която в преувеличена форма ни подсказва как би могъл да изглежда новия Veyron. Прилича ни на нещо средно между батмобил и Le Mans-прототип. С две думи – страхотен е!

Porsche Mission E


Виждаме тази кола като красива Panamera с формите на класическото 911 и с моторизация, която съперничи на електрочудото Tesla. Mission E на Porsche е колата, която ще направи услуга на света, ако се появи в цивилна форма. Ускорението на машината от 0 – 100 км/ч. е под 3,5 сек., което е времето, за което можете да заключите вратата у дома (ако е с една ключалка). Освен това Mission E може да се зареди на 80% само за 15 мин., като това се случва благодарение на 800 волтов адаптор. Внимавайте, тук бие ток!

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo


Чакай, чакай! Правилно ли се ориентираме, че тазгодишния финален мач на автосалона във Франкфурт се играе между свръхексклузивните Bugatti и многотиражния производител на бюджетни корейски коли Hyundai? И двете марки излизат с Le Mans концепции, които са по-тре-са-ва-щи. Корейската компания не споделя детайли, но казва, че машината „маркира устойчиви технологии“. Това ни кара да мислим, че хибридното задвижване има участие и тук. По-готиното е, че се чудим дали пък Hyndai няма да се появят на някое от следващите издания на 24-те часа на Льо Ман.

Mercedes-Benz Concept IAA


В този живот сме виждали всичко, включително двайсет и няколко годишна студентка зад волана на бежов Aston Martin Rapide, но чудо като този Бенц – не сме. Concept IAA е студия, която изпъва до максимум аеродинамичните възможности на един автомобил. Крайният резултат е коефицент на челно съпротивление от 0,19, което е по-добро от това на Tesla Model S. Това се постига чрез активни елементи от каросерията, които превръщат корпуса в нещо потресаващо обтекаемо.

Audi E-Tron Quattro


Ако трябва да сме честни, Audi са леко досадни с перманентната си E-Tron електрическа серия, от която не сме видели нито един утилизиран в производство автомобил. Въпреки това си струва да обърнем внимание на този Quattro концепт. Защото батериите му имат капацитет за пробег от 500 км и защото електродвигателите му могат да произведат до 496 к.с. Всичко това е достатъчно да изстреля пълноприводното Audi от 0 – 100 км/час за изключителните 4,6 сек. За същото време ще ускориш и с Bentley Continental GTC Speed.

И (при)падането на новия шеф на BMW

krueger-bmw-fall

Едва ли има по-неподходящ начин да дебютираш пред много широка публика в нова професионална роля, но точно това се случи с Харалд Крюгер – новият главен изпълнителен директор на баварската марка. След спешната хоспитализация на г-н Крюгер бе съобщено, че той е в добро здравословно състояние. Истината е, че работата на толкова висока позиция изисква кански усилия и колкото и да си силен, в един момент тялото ти просто отказва и ти нямаш право на глас.

Желаем бързо възстановяване за хер Крюгер.

More from Бранимир Николов
Лица: Алекс Занарди се връща на пистата
Ако има история, която да вдъхновява в моторните спортове, тя със сигурност...
Read More