Ferrari се листва на борсата с готин тикер и при цена от $50 за акция

Ако някога си искал да притежаваш Ferrari, но бюджетът ти не го позволява – спокойно, вече имаш тази възможност. Марката от Маранело излиза на Ню Йоркската фондова борса с 9% от капитала си или малко над 17 млн. обикновени акции. Друг 1% ще бъде запазен за тези, които запишат акции от първичното публично предлагане. Борсовият код, известен още като тикер, чрез който ще гледаме стойността на акциите на Ferrari е RACE. Не можем да се сетим за нещо по-добро!

Ако някога си искал да притежаваш Ferrari, но бюджетът ти не го позволява – спокойно, вече имаш тази възможност. Марката от Маранело излиза на Ню Йоркската фондова борса с 9% от капитала си или малко над 17 млн. обикновени акции. Друг 1% ще бъде запазен за тези, които запишат акции от първичното публично предлагане.

Борсовият код, известен още като тикер, чрез който ще гледаме стойността на акциите на Ferrari е RACE. Не можем да се сетим за нещо по-добро.

Записването на акции за първичното публично предлагане (IPO) е при стойност от $50. Ако то бъде успешно (т.е. този 1% от акциите намери купувачи още в самото начало и при тази цена), Ferrari се качва на борсата, където ценните книжа ще бъдат достъпни за свободна търговия. Тогава цената им ще пада и расте, съобразно очакванията на пазара и инвеститорите в компанията. Всичко това означава, че Ferrari стъпва на борсата с първоначална пазарна оценка на стойност 10 млрд. долара.

С две думи, това е моментът, в който можеш да си купиш Ferrari за 50 кинта парчето. Може да не е с цвят червен, но пък е съвсем истинска собственост. Подобна покупка може да бъде осъществена чрез всеки лицензиран инвестиционен посредник.

Виж професионален инвестиционен поглед върху акциите на Ferrari в блога на ЕЛАНА Трейдинг.

Тази информация не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

More from Бранимир Николов
Топ 5 автомобилни събития, които ти пожелаваме да посетиш
По света има хиляди автомобилни събития, които си струва да бъдат уважени....
Read More