Българска реклама на Audi Quattro спечели награда от международен фестивал

Всички обичаме готини реклами, още повече им се радваме, когато са автомобилни. За съжаление, повечето представители на големите брандове на автомобилната индустрия използват адаптирани за българския пазар реклами. Изключения обаче има. Именно едно от тях спечели отличието в категория „Външна реклама“ на фестивала Golden Drum, който се провежда в словенския курорт Порторож с идеята Quattro Conquered The Mountain / Quattro завладя планината.

Всички обичаме готини реклами, още повече им се радваме, когато са автомобилни. За съжаление, повечето представители на големите брандове на автомобилната индустрия използват адаптирани за българския пазар реклами.

Изключения обаче има и те са най-малко две – Mazda, които работят с The Smarts и Audi, които преди работеха с Noble Graphics, а сега с NRG Creative Boutique (извинения, ако има пропуснати). Именно последната агенция спечели отличието в категория „Външна реклама“ на фестивала Golden Drum, който се провежда в словенския курорт Порторож с идеята Quattro Conquered The Mountain / Quattro завладя планината.

В нейната същност е издигането на пълна с хелий конструкция, която да брандира Витоша с логото Qattro и да я представи като път чрез пресечена осева линия. Крайният ефект е краткотраен, но за сметка на това интересен и предизвикателен. От NRG Creative Boutique съобщават, че тази инициатива е довела до 20% ръст в продажбите, а за нейното осъществяване са били нужни доста ресурси – вятър със скорост между 0,3 и 0,8 м/сек., хиляди литри хелий, доста настойчивост и мъничко късмет.

Вижте повече във видеото

 

ПътЗлатното ни ентри от #ФАРА2015

Posted by NRG Creative Boutique on Monday, September 14, 2015

More from Бранимир Николов
Арменска афера
Сигурно си спомняте филма “Италианска афера” и прочутия му римейк от 2003...
Read More