Холни маси, създадени от двигатели. В България

Запознайте се с Миро Кертов. Той прави красиви холни маси от също толкова красиви блокове на двигатели. Прави ги на ръка и в България. Мисли за тях като начин да запазиш в дома си сърцето на любима машина, без съпругата ти да те изгони. Или пък като за най-солидната мебел в дома си. Каквото и да е - то е свързано с естетическата наслада да имаш основата на V6, V8 или дори V12 мотор в хола си.

БГ Автоблог търси (и често пъти намира) интересни автомобилни истории от България. И се зарадвахме много, когато попаднахме на SDM Design като един от участниците в събитие, представящо български артисти и дизайнери.

Запознайте се с Миро Кертов. Той прави красиви холни маси от също толкова красиви блокове на двигатели. Прави ги на ръка и в България. Мисли за тях като начин да запазиш в дома си сърцето на любима машина, без съпругата ти да те изгони. Или пък като за най-солидната мебел в дома си. Каквото и да е – то е свързано с естетическата наслада да имаш основата на V6, V8 или дори V12 мотор в хола си.

Процесът по превръщането на стар двигателен блок в изключителна нова холна маса стартира с намирането на донор. Металният блок се разглобява на съставните си части, почиства се ръчно, пясъкоструйва се, след което се боядисва прахово. Докато тези процеси текат, Миро добавя бутала като основи за стъкления плот, както и клапани като крачета на масата. Всичко приключва с поставянето на малка метална емблема със сериен номер на изделието.

Можете да видите масите на SDM Design на Cosmos Design Camp, който ще се проведе на 14 и 15 ноември в Cosmos Coworking Camp на столичната улица Ангел Кънчев №3.

More from Бранимир Николов
Кажи „здрасти“ на новата Е-класа
Новата Е-класа вече е в България. Новият голям седан на Mercedes-Benz дебютира...
Read More